ΗΠΑ: Ανησυχίες για την υγεία του Μπάιντεν

ΗΠΑ: Ανησυχίες για την υγεία του Μπάιντεν

Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του προκάλεσε το «τριπλό» ατύχημα που είχε πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στις σκάλες του προεδρικού αεροσκάφους.

Ο 78χρονος Μπάιντεν, ο οποίος είναι ο γηραιότερος πλανητάρχης στην ιστορία σκόνταψε διαδοχικά τρεις φορές πριν καταφέρει να ανέβει τελικά τις σκάλες του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One, καθώς ετοιμαζόταν να πετάξει για την Τζόρτζια.

Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν σκόνταψε και στην προσπάθειά του να σηκωθεί παραπάτησε άλλες δύο φορές, μέχρι να σταθεί ξανά όρθιος.

«Είναι καλά, πολύ καλά», διαβεβαίωσε λίγο μετά η εκπρόσωπος Τύπου Καρίν Ζαν-Πιερ, από το αεροσκάφος, χωρίς να διευκρινίσει εάν τον είδε κάποιος γιατρός μέσα στο αεροπλάνο.

Πριν λίγες μέρες, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας στον Τζό Μπάιντεν, ο οποίος στη συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC τον χαρακτήρισε «φονιά», του ευχήθηκε υγεία.

«Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Αμερικανού συναδέλφου μου. Τι θα του απαντούσα; Θα του έλεγα: Να είστε υγιής!» «Του εύχομαι υγεία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι το λέει αυτό «χωρίς ειρωνεία, χωρίς αστεϊσμούς».