Ζόραν Ζάεφ: Πιθανή λύση του ονοματολογικού έως τα τέλη Μαρτίου

Ζόραν Ζάεφ: Πιθανή λύση του ονοματολογικού έως τα τέλη Μαρτίου

Την ελπίδα για επίλυση του ονοματολογικού έως τα τέλη Μαρτίου εκφράζει σε συνέντευξή του στo Balkan Insight ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά: “Θα ήταν καλό να έχουμε ολοκληρώσει το θέμα έως τον Ιούνιο γιατί αυτό θα συνέβαλε στην απόφαση των Βρυξελλών για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Γνωρίζω πως κάθε μήνας που περνά (χωρίς λύση) δεν είναι προς το συμφέρον μας”. Και υπογραμμίζει ότι όλες οι πλευρές καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει λύση ακόμη νωρίτερα.

“Επιθυμία μου αλλά και φιλοδοξία μου, καθώς και όλων όσων εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία είναι να επιτευχθεί λύση για το θέμα του ονοματολογικού ως τα τέλη Μαρτίου” τόνισε και συμπλήρωσε: “δεν θα μας βοηθήσει αν καθυστερήσουμε καθώς πάντα υπάρχουν ανταγωνιστικές δυνάμεις οι οποίες αντιτίθενται σε λύση”.

Αναφερόμενος στην ελληνική πλευρά δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στις καλές της προθέσεις. “Παραμένω πεπεισμένος πως πάνω απ όλα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει πραγματικά να βρεθεί μια λύση. Εκτιμώ ότι και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, καταβάλλει προσπάθειες.

Διατηρώ το ίδιο συναίσθημα που με καθοδηγεί από την αρχή, ότι μια λύση είναι εφικτή. Αλλά την ίδια στιγμή παραμένουμε πεπεισμένοι ότι αυτή η λύση θα πρέπει να προστατεύει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια και των δυο πλευρών” επεσήμανε ο Ζάεφ. capital.gr