«Ζήτημα Καθήκοντος: Ο άνθρωπος πίσω από τη στολή», η εκπομπή που έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη νέα ΕΡΤ Ενοχλούσε λόγω της «στολής» (Video)

«Ζήτημα Καθήκοντος: Ο άνθρωπος πίσω από τη στολή», η εκπομπή που έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη νέα ΕΡΤ Ενοχλούσε λόγω της «στολής» (Video)

Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ αγωνίζεται να σώζει έναν άνθρωπο που λιποθύμησε με τεχνίτη αναπνοή την ίδια μέρα που ένας άλλος συνάδελφος του ξυλοκοπείται άγρια στη Νέα Σμύρνη και όλοι αρχίζουν να μιλάνε για τον άνθρωπο πίσω από την στολή.

Αυτή την ιδέα είχαν πριν από επτά χρόνια  οι συντελεστές της εκπομπής της ΕΤ3 «Ζήτημα Καθήκοντος: Ο άνθρωπος πίσω από τη στολή» μια εκπομπή που έπαιξε μόνο για δύο επεισόδια και εν τέλει κόπηκε από τον ΖΥΡΙΖΑ όταν δημιούργησε τη νέα ΕΡΤ!

Το «Ζήτημα Καθήκοντος» ήταν μια δημοσιογραφική έρευνα με στοιχεία ντοκιμαντέρ που αναδείκνυε την προσφορά των ανθρώπων που υπηρετούν στα Σώματα Προστασίας του Πολίτη (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό Σώμα) και το ΕΚΑΒ. Παρουσιαστής και αρχισυντάκτης ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Μπούρης.

Στα δύο επεισόδια που μεταδόθηκαν η τηλεθέαση ξεπέρασε κατά πολύ τον μέσο όρο της ΕΤ3. Ακολούθησε το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ και μετά την προσωρινή ΝΕΡΙΤ η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τα δεδομένα. Τότε ήταν που δημιουργήθηκε η σημερινή ΕΡΤ. Όλες οι παραγωγές επέστρεψαν εκτός από το «Ζήτημα Καθήκοντος» με τις «κακές γλώσσες» να λένε ότι «ενοχλεί» την διοίκηση Παππά και το κόμμα λόγω της στολής!

Πράγματι, στην ενδιάμεση ΝΕΡΙΤ τα δύο επεισόδια έπαιζαν επαναλήψεις. Στη νέα ΕΡΤ με διοίκηση Παππά ξεχάστηκαν και αυτές αλλά και τα υπόλοιπα τέσσερα επεισόδια που είχαν γυριστεί αλλά δεν μεταδόθηκαν ποτέ.

Το «Ζήτημα Καθήκοντος» δεν είχε να κάνει μόνο με την Αστυνομία. Πρόβαλε τους ανθρώπους πίσω από τις στολές στη Πυροσβεστική, στο Λιμενικό και το ΕΚΑΒ. Πρόβαλε ανθρώπινες ιστορίες διάσωσης και προσφοράς στον πολίτη, όμως αυτό φαίνεται ότι δεν άρεσε τόσο στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από την ΕΤ3, όσο και στην κεντρική διοίκηση του κόμματος.

Δείτε ότι έχει διασωθεί από αυτή την εκπομπή που δεν άρεσε στον ΣΥΡΙΖΑ και στα στελέχη του στη Θεσσαλονίκη, επειδή υπήρχαν στολές: