Ε.Ε. για Τουρκία: “Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον τρόπο που όλοι ευχόμασταν”, είπε η Μέρκελ

Ε.Ε. για Τουρκία: “Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον τρόπο που όλοι ευχόμασταν”, είπε η Μέρκελ

Μηνύματα ότι η στάση της Ε.Ε. προς την Τουρκία πρόκειται να αναστραφεί βγήκαν από την τηλεδιάσκεψη των ηγετών. Το κλίμα προς την Τουρκία άρχισε να βαραίνει μετά και τη προς το παρόν λεκτική στροφή της Γερμανίας δια μέσου της καγκελαρίου.

“Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον τρόπο που όλοι ευχόμασταν”, είπε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ.

Παράλληλα ο ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, μετά την τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ένωσης τόνισε: «Το χάσμα ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία μεγαλώνει διαρκώς. Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτή είναι η άποψη των υπουργών Εξωτερικών. Πλησιάζουμε σε ένα σημείο καμπής με την Τουρκία».

«Το ζήτημα της Τουρκίας θα τεθεί στην Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, δήλωσε κατηγορηματικά η καγκελάριος Μέρκελ μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ

Οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την επιδίωξη της Τουρκίας για εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο, δήλωσε σήμερα το βράδυ η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Ο κ. Μπορέλ υπογράμμισε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και συγκεκριμένα στα Βαρώσια παραβιάζουν αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να συζητήσουν αναλυτικά την κατάσταση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου.