Ε. Αχτσιόγλου: Η έξοδος από το μνημόνιο θα γίνει αισθητή από την κοινωνία

Ε. Αχτσιόγλου: Η έξοδος από το μνημόνιο θα γίνει αισθητή από την κοινωνία

Εντός του επόμενου διμήνου θα ανακοινωθεί η κατανομή των 450 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως επεσήμανε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ενώ προνήγγειλε νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, το οποίο θα εστιάζει σε 25.000 ανέργους.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Νέα Σελίδα, που θα δημοσιευθεί αύριο, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε επίσης αισιόδοξη για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019, καθώς όπως είπε η έξοδος της χώρας από τη μνημονιακή περίοδο «θα γίνει αισθητή από τους πολίτες σε πολλά και διαφορετικά πεδία». Αυτή η συνθήκη, τόνισε, θα εμπεδώσει τις κοινωνικές μας συμμαχίες και θα μας δώσει τη νίκη στις εκλογές.

Αναλύοντας τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σημείωσε πως πρωταρχικός στόχος είναι να τεθούν τα θεμέλια της «δίκαιης ανάπτυξης», η οποία θα έχει στον πυρήνα της την αξιοπρεπή εργασία: «Για τον λόγο αυτό νομοθετήσαμε την επαναφορά, από τον Αύγουστο του 2018, των δύο βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της επεκτασιμότητας και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης, οι οποίες είχαν ανασταλεί την περίοδο της κρίσης. Για τον λόγο αυτό δρομολογούμε την αύξηση του κατώτατου μισθού» ανέφερε.

Κληθείσα εν τω μεταξύ να σχολιάσει το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση «υπερασπίζεται με αίσθημα ευθύνης την εθνική γραμμή». Απαιτείται όπως είπε «μεγάλη προσοχή και ένας ισορροπημένος συμβιβασμός μεταξύ των δύο χωρών», καθώς όπως είπε θα ήταν προς το συμφέρον όλων να επιτευχθεί όσο το δυνατόν συντομότερα μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, στο πλαίσιο το οποίο έχει περιγραφεί από την ελληνική κυβέρνηση.naftemporiki.gr