Εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση στη Βουλή με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη

Εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση στη Βουλή με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση για τους χειρισμούς στην υπόθεση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, με τους πολιτικούς αρχηγούς να αναμένεται ότι θα τοποθετηθούν επί παντός, αλλά και με τη βεβαιότητα άλλης μιας μονομαχίας ανάμεσα σε πρωθυπουργό και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προκειμένου να απομακρύνει τη συζήτηση από τα φλέγοντα ζητήματα στη σημερινή συνεδρίαση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κακοποίησης. Μεταξύ άλλων, εξετάζονται αλλαγές στον ποινικό κώδικα (με έμφαση στην προστασία ανηλίκων), αλλά και ένα ευρύτερο πλέγμα μέτρων που θα εκσυγχρονίζουν την εργατική νομοθεσία σε ανάλογα θέματα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι όσο κι αν επιχειρεί να στρέψει αλλού τη συζήτηση, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί απολογούμενος στο κοινοβουλευτικό βήμα και ότι δεν πρόκειται να αποφευχθεί η συζήτηση για τις αποκαλύψεις που απασχολούν ολόκληρη τη χώρα.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν ότι ουδέποτε έχουν υιοθετήσει, αντιθέτως έχουν καταδικάσει και καταδικάζουν απερίφραστα χυδαιότητες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό όμως, όπως λένε, δεν σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πολιτική ευθύνη την οποία και πρέπει να αναλάβει.

Χθες, ο πρωθυπουργός παρείχε πλήρη κάλυψη προς την Λίνα Μενδώνη, δίνοντας μάλιστα, κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, γραμμή στα μέλη της κυβέρνησής του ώστε να βάλουν πλάτη στην υπουργό Πολιτισμού, η οποία βάλλεται πανταχόθεν.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι επιβεβαιώνεται πως η Λίνα Μενδώνη λειτουργούσε τόσο καιρό υπό τις οδηγίες Μητσοτάκη και σχολιάζει «Τι άλλο πρέπει να κάνει για να επιβεβαιώσει πως η πολιτική ευθύνη ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον κ. Μητσοτάκη;»