ΕΦΕΤ: Ανακαλεί τα “δηλητηριασμένα” προϊόντα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί τα “δηλητηριασμένα” προϊόντα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ

Ανακοίνωση σχετικά με την προειδοποίηση αντιεξουσιαστών ότι έχουν δηλητηριάσει με υδροχλωρικό οξύ προϊόντα εξέδωσε σήμερα, Τρίτη (19/12/2017) η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η προανάκριση για το κείμενο που ανέβηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.). Από τις αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκε αμέσως ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο, οι οποίοι προέβησαν σε ανάκληση των προϊόντων τους, ενώ ο ΕΦΕΤ καλεί τα σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να αποσύρουν τα εν λόγω προϊόντα από τα ράφια.

Ο συναγερμός στις Αρχές σήμανε όταν η ομάδα «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές» αποκάλυψε πως έχει δηλητηριάσει με υδροχλωρικό οξύ επώνυμα προϊόντα. Μάλιστα, όπως αναφέρουν σε μήνυμα που ανήρτησαν τη Δευτέρα σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, τα συγκεκριμένα προϊόντα αναμένεται να τα επανατοποθετήσουν σε ράφια των σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τις 20 έως τις 24 Δεκεμβρίου.

Οι ίδιοι ονομάζουν το σχέδιό τους «Πράσινη Νέμεσις Πράξη 3» και σημειώνουν πως επιλέγουν να κάνουν το συγκεκριμένο «σαμποτάζ», όπως το χαρακτηρίζουν, τις ημέρες των γιορτών που «χιλιάδες κόσμος αφήνει τον καναπέ για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι γεμίζοντας τις κενές υπάρξεις τους με καταναλωτικά σκουπίδια με όμορφα και αστραφτερά περιτυλίγματα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως «όλο αυτό το πανυγήρι (sic) έχει ως θύματα εκατομμύρια ζωντανά πλάσματα όπου είτε σφάζονται για να φτάσουν στο τραπέζι των ζωντανών/νεκρών, είτε στραγγίζονται μέχρι τελευταίας σταγόνας για να ικανοποιήσουν τις γευστικές ανάγκες τους».

Σημειώνεται ότι πέρυσι, όταν πάλι αντιεξουσιαστές είχαν ανακοινώσει το αντίστοιχο σχέδιό τους, μεγάλες εταιρίες είχαν προβεί σε ανάκληση προϊόντων.