«Ευχαριστώ τον Θεό για την Ελλάδα» είπε ο Sting

«Ευχαριστώ τον Θεό για την Ελλάδα» είπε ο Sting

Ο Sting είναι γνωστός για την ανθρωπιστική του δράση και την υποστήριξη που δίνει στο έργο της Διεθνούς Αμνηστίας ήδη από τη δεκαετία του ‘80. Ενδεικτικό της δράσης του είναι και το τραγούδι «They dance alone» τραγούδι που αναφέρεται στις γυναίκες, μάνες, αδερφές κλπ των αγνοουμένων της Χιλής και της Αργεντινής, των αγνοουμένων των πραξικοπημάτων του Αουγκούστο Πινοτσέτ και του Χόρχε Βιδέλα. Ο Sting που δεν ξεχνάει πέρασε για μια ακόμη φορά από την Ελλάδα με σκοπό να συμμετάσχει στα αποκαλυπτήρια ενός υφαντού έργου τέχνης που φέρει το όνομα “Αγαπώ την Ελλάδα” και τοποθετήθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
Ο κορυφαίος Βρετανός καλλιτέχνης πάντως τόνισε τον ρόλο που έπαιξαν οι Έλληνες και είχε μόνο καλά λόγια να πει για την προσφορά τους σε ό,τι αφορά το προσφυγικό θέμα. Συγκεκριμένα είπε χτες: «Οι Έλληνες μας έδειξαν πώς να αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες όταν οι άλλοι άνθρωποι κατασκεύαζαν τείχη»,
Ακόμη ανέφερε:«Ευχαριστώ τον Θεό για την Ελλάδα επειδή μας δείξατε τον δρόμο. Έχετε δείξει πώς να αντιμετωπίζετε τους πρόσφυγες όταν άλλοι άνθρωποι κατασκεύαζαν τείχη. Όταν έπαιρναν τα παιδιά από τις μητέρες τους και τα έβαζαν σε κλουβιά, ενεργήσατε με συμπόνια, γενναιοδωρία και κοινή λογική. Επειδή οι λεγόμενοι ηγέτες μας, μια θλιβερή παρέλαση δειλών, δεν έχουν τις λύσεις. Η δημοκρατία ξεκίνησε εδώ στην Ελλάδα, μας δείξατε πώς να γίνουμε και πάλι πολιτισμένοι».

Πέραν των συναυλιών του ο Sting θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για τον ρόλο που διαδραματίζει η Διεθνής Αμνηστία: «Για περισσότερα από 30 χρόνια» είπε, είμαι ενεργός υποστηρικτής του έργου της Διεθνούς Αμνηστίας που μάχεται για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η εκστρατεία της Αμνηστίας με στόχο την υποστήριξη των προσφύγων είναι και επείγουσα και ζωτικής σημασίας. Είμαι περήφανος που προσφέρω τη στήριξή μου και αισθάνομαι τιμή που ενώνουμε την προσπάθειά μας με την αναγνωρισμένη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα Σοφία Βάρη, η οποία γενναιόδωρα προσέφερε την τέχνη της για να δημιουργηθεί αυτό το υπέροχο υφαντό έργο» κατέληξε.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
«Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι πέρασαν τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου και των διώξεων προσφέροντας στις οικογένειες τους την ελπίδα για μία ασφαλή και αξιοπρεπή ζωή. Η πλειονότητα των πολιτών δεν έκλεισε τα μάτια, δεν κρύφτηκε και δεν τους φοβήθηκε, σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Επέδειξε αλληλεγγύη σε αυτούς που την είχαν ανάγκη περισσότερο από όλους μας και απομόνωσε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία» δήλωσε με την ευκαιρία της παρουσίασης του έργου ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.
«I Love Greece»: Ένα υφαντό έργο τέχνης με ιδιαίτερο συμβολισμό και με την επιγραφή «Αγαπώ την Ελλάδα», βρήκε στέγη στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, χτες, 23 Ιουνίου, αποστέλλοντας ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού στους λαούς όλου του κόσμου. Αποκαλύφθηκε σε ειδική τελετή στο επίπεδο αφίξεων του αεροδρομίου, «σχεδιάστηκε» και προσφέρθηκε στη Διεθνή Αμνηστία από τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα καλλιτέχνιδα, Σοφία Βάρη, σε υποστήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας της Αμνηστίας «I Welcome», για τους πρόσφυγες που αφήνουν τον τόπο τους, αναζητώντας καταφύγιο. Συμβολίζει το καλωσόρισμα που οι Έλληνες πολίτες προσέφεραν σε χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά που διέφυγαν από τον πόλεμο και την καταδίωξη στη Συρία, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και για την Ελλάδα την ίδια. Με το ιδιαίτερο μήνυμά του, το έργο εκτίθεται στην περιοχή των αφίξεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ώστε να το αντικρίζουν τα εκατομμύρια των διερχόμενων ταξιδιωτών.

Η χτεσινή συνάντηση Μακρόν Σάντσεθ
Υπέρ της δημιουργίας κλειστών κέντρων επί ευρωπαϊκού εδάφους, στα οποία θα μεταφέρονται οι μετανάστες ήδη από την αποβίβασή τους τάχθηκαν το Σάββατο Εμανουέλ Μακρόν και Πέδρο Σάντσεθ.
Ο Γάλλος πρόεδρος συνάντησε τον Ισπανό πρωθυπουργό στο Παρίσι σε μια αναζήτηση κοινού βηματισμού για ένα θέμα που εξακολουθεί να διχάζει τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και ξεχωριστά στα κράτη-μέλη.
«Η αποβίβαση αποτελεί σεβασμό στους κανόνες και τις αρχές του ανθρωπισμού, εξ ου και μιλάμε για το εγγύτερο ασφαλές λιμάνι. Όμως, για το λόγο αυτό, υποστηρίζουμε, μόλις αποβιβάζονται επί ευρωπαϊκού εδάφους, τη δημιουργία κλειστών κέντρων με τις προδιαγραφές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με ευρωπαϊκά μέσα», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.
Από την πλευρά του, ο Πέδρο Σάντσεθ υπογράμμισε πως «θέλουμε να τονίσουμε συνειδητά αυτά που μας ενώνουν και να στείλουμε στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη μια εικόνα ισχύος και ενότητας. Έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε τέτοιες παγκόσμιες προκλήσεις».
Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι βλέπει θετικά τη δημιουργία ενός μηχανισμού που θα επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στα κράτη-μέλη που, όπως είπε, ενώ ωφελούνται από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αρνούνται υπό καθεστώς εθνικού εγωισμού να συνδράμουν στη διαχείριση μεταναστευτικών ζητημάτων, όπως μετέδωσε και το euronews.