Ευρωπαϊκή και Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταδικάζουν τις επιθέσεις σε ΕΣΗΕΜΘ και ΔΕΠΘΕ

Ευρωπαϊκή και Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταδικάζουν τις επιθέσεις σε ΕΣΗΕΜΘ και ΔΕΠΘΕ

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων  (ΕΟΔ-ΔΟΔ) καταδικάζουν τις επιθέσεις που έγιναν από ομάδα κουκουλοφόρων εναντίον των γραφείων της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας –Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης.

 

Η ΕΟΔ και η ΔΟΔ εκφράζουν την συμπαράστασή τους στην Ένωση-μέλος τους στη Θεσσαλονίκη, όπως και στους εργαζόμενους της TV100 και του FM100. Μάλιστα, οι δύο Ομοσπονδίες θα ειδοποιήσουν για τα γεγονότα την Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης  για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από την είδηση γι’ αυτή την απαράδεκτη και δίχως προηγούμενο επίθεση στην Ένωση-μέλος μας στη Θεσσαλονίκη, την ΕΣΗΕΜ-Θ. Κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί σε οποιαδήποτε από τις Ενώσεις  Συντακτών στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΔ Mogens Blicher Bjerregard. «Οι επιθέσεις σε δημοσιογραφικές Οργανώσεις ισοδυναμούν με επιθέσεις εναντίον όλων των δημοσιογράφων.

Ο πρόεδρος της ΔΟΔ, Philippe Leruth, δήλωσε: «Η επίθεση αυτή απειλεί την ελευθερία των Ενώσεων και την ελευθερία της Έκφρασης, που είναι θεμελιώδεις αξίες της Δημοκρατίας. Όσοι επιτέθηκαν στους συναδέλφους μας της ΕΣΗΕΜ-Θ και των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης επιδιώκουν να τους κάνουν να σιωπήσουν. Πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα το επιτύχουν. Η ΔΟΔ εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στους Έλληνες συναδέλφους και ζητεί από τις Αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση και τιμωρήσουν αυστηρά τους υπεύθυνους αυτών των επιθέσεων.

Εν τω μεταξύ, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της για τα διαδοχικά κρούσματα σε ΠΑΜΑΚ, Ο.Π.Α., TV100, FM100, ΕΣΗΕΜ-Θ, τονίζει:
«Η κατάσταση έχει ξεφύγει πια από κάθε έλεγχο. 
Οι γνωστοί – άγνωστοι που μπουκάρουν καθημερινά και καταστρέφουν περιουσίες σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, τραυμάτισαν και έναν υπάλληλο. 
Όσοι τους ανέχονται δεν είναι άγνωστοι. Είναι οι γνωστοί Υπουργοί της Κυβέρνησης, Τόσκας και Γαβρόγλου  που δεν αφήνουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».