Ευρωπαίοι δικηγόροι μεταβαίνουν στην Τουρκία για τους δύο στρατιωτικούς

Ευρωπαίοι δικηγόροι μεταβαίνουν στην Τουρκία για τους δύο στρατιωτικούς

Μέσα στον Ιούλιο Ευρωπαίοι δικηγόροι, ως παρατηρητές του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης, θα επισκεφθούν τον εισαγγελέα Αδριανούπολης, προκειμένου να ενημερωθούν τόσο για τις συνθήκες κράτησής τους όσο και γιατί δεν τους έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία μέχρι σήμερα, έχοντας συμπληρώσει περισσότερες από 120 ημέρες στις τουρκικές φυλακές, ενώ παράλληλα το Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης (CCBE) εκφράζει την έντονη ανησυχία για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Την ίδια στιγμή οι δύο Τούρκοι δικηγόροι τους, ζήτησαν επίσημη ενημέρωση για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η απάντηση των αρμόδιων τουρκικών υπηρεσιών αναφορικά με τα αποτελέσματα της έρευνας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ξεπερνώντας κάθε εύλογη προθεσμία.

Κατά την επίσκεψή τους οι ευρωπαίοι  δικηγόροι αναμένεται να ζητήσουν άδεια από τον εισαγγελέα Αδριανούπολης, ώστε να επισκεφθούν τους κρατούμενους, ενώ θα συναντηθούν και με τους δύο Τούρκους δικηγόρους που χειρίζονται την υπόθεση.

Οι Τούρκοι συνήγοροι, πάντως, δεν απάντησαν στην επιστολή του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων, με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί αν τηρούνται στην περίπτωση των δύο στρατιωτικών οι κανόνες δικαίου.

«Η αίσθησή μου είναι ότι πολύ γρήγορα θα τους απαγγελθούν κατηγορίες και θα κρατηθούν για πολύ καιρό στις τουρκικές φυλακές. Από την αρχή αυτής της ιστορίας είχα εκφράσει σκεπτικισμό και επιφυλάξεις σχετικά με την έκβασή της. Δυστυχώς, οι εξελίξεις με επιβεβαιώνουν» είπε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις και την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση εκφράζει και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Παναγιώτης Αλεξανδρής, ο οποίος συμμετείχε στην ελληνική αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων.