ΕΥΑΘ: Από αύριο κανονικά το νερό παρά την αποκατάσταση της βλάβης

ΕΥΑΘ: Από αύριο κανονικά το νερό παρά την αποκατάσταση της βλάβης

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου αναμένεται να αρχίσει να ομαλοποιείται σταδιακά η υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι ήδη από σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της βλάβης στον αγωγό της Αραβησσού.. Αυτό τουλάχιστον επισημάνθηκε στη νεότερη ενημέρωση εκ μέρους της ΕΥΑΘ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ Γιάννη Κρεστενίτη, η αποκατάσταση της βλάβης έχει ολοκληρωθεί από σήμερα νωρίς το απόγευμα. Η υδροδότηση της πόλης θα ομαλοποιηθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου», διευκρίνισε. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες ολοκληρώθηκαν νωρίτερα από τις 15.00, που ήταν η προγραμματισμένη ώρα για την αποπεράτωσή τους. Το αντλιοστάσιο της Αραβησσού έχει ήδη ανοίξει, και σύμφωνα με την ΕΥΑΘ το νερό έχει αρχίσει να έρχεται «σιγά – σιγά»!

Όπως έγινε γνωστό, το νερό θα οδηγηθεί στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, όπου θα ελεγχθεί η θολότητά του. Η διοίκηση της ΕΥΑΘ ελπίζει ότι το νερό δεν θα είναι πολύ θολό, ώστε σύντομα να φτάσει τα επιθυμητά επίπεδα καθαρότητας και να ακολουθήσει η χλωρίωσή του για να αρχίσει στη συνέχεια να τροφοδοτείται το δίκτυο. Τον δίκτυο αναμένεται να αρχίσει να ενισχύεται με νερό από την Αραβησσό από σήμερα το βράδυ, προκειμένου αύριο το πρωί η κατάσταση να έχει ομαλοποιηθεί εντελώς.

Η ΕΥΑΘ υπογραμμίζει ωστόσο ότι σε κάποιες περιπτώσεις με υψηλά υψόμετρα ενδέχεται να καθυστερήσει η υδροδότηση μέχρι να γεμίσουν οι δεξαμενές.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, χωρίς νερό αναμένεται να μείνουν μέχρι σήμερα στις 22.00 περιοχές του δήμου Δέλτα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές του Πολεοδομικού θα συνεχίσουν να υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.