Εσωκομματικές κάλπες στη ΝΔ

Εσωκομματικές κάλπες στη ΝΔ

Περίπου 155.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας, προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για την ανάδειξη διοικήσεων στις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις καθώς και αντιπροσώπων για το συνέδριο του κόμματος που αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα εκλεγούν 66 πρόεδροι ΝΟΔΕ, 333 πρόεδροι Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και από 9 μέλη σε κάθε Νομαρχιακή ή Τοπική Επιτροπή και 1.000 αντιπρόσωποι για το συνέδριο του κόμματος.

Οι τοπικές κάλπες που στήνονται αύριο σε 339 σημεία της χώρας, εξάλλου, αποτελούν μια «πρόβα» για τη Ν.Δ. που δεν κρύβει ότι βρίσκεται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα.

Στην Πειραιώς δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τα περισσότερα από 155.000 μέλη που εγγράφηκαν για τη διαδικασία, εκ των οποίων περίπου οι 28.000 είναι νέα μέλη, εγγραφές που μεταφράζονται και σε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ που θα εισρεύσουν στα ταμεία του κόμματος, στηρίζοντας εμπράκτως, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. (σε άρθρο του στον «Φιλελεύθερο»), «τη στρατηγική επιλογή της Ν.Δ. να ενισχύεται οικονομικά με πλήρη διαφάνεια από τους πολίτες», ενώ την ίδια ώρα χαιρέτισε το ενδιαφέρον ως απόδειξη ότι η Ν.Δ. «ξαναγίνεται περισσότερο παρά ποτέ τα τελευταία χρόνια ένα μαζικό λαϊκό κόμμα». Η συγκυρία, λένε στην Πειραιώς, λέει ακόμα περισσότερα για την επιτυχία του εγχειρήματος που αρχικά αμφισβητήθηκε. Όπως το έθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «το ριζοσπαστικό αυτό εγχείρημα δεν πραγματοποιείται σε ουδέτερο χρόνο που θα επέτρεπε σε έναν πολιτικό μηχανισμό να ασχοληθεί απερίσπαστος με την εσωτερική του λειτουργία».