ΕΣΗΕΜ-Θ: Η πιο φιλόξενη ταράτσα!

ΕΣΗΕΜ-Θ: Η πιο φιλόξενη ταράτσα!

Η πιο φιλόξενη ταράτσα της πόλης βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στο νεοκλασικό της Στρατηγού Καλλάρη στον αριθμό 5. Είναι το κτίριο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας -Θράκης και σε αυτό και για δεύτερο καλοκαίρι το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης φιλοξενεί βραδιές με τζαζ μουσική και κινηματογράφο.

Πρόκειται για την επιτυχημένη σειρά εκδηλώσεων PRESS_taratsa, που εγκαινιάστηκε πέρσι κι επανέρχεται φέτος σε δύο κύκλους: Από την Τετάρτη 13 Ιουνίου ως τις 12 Ιουλίου και από τις 20 Αυγούστου ως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Τις μέρες αυτές η ΕΣΗΕΜ-Θ ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και προτείνει συναυλίες από τα πιο επίκαιρα σχήματα τζαζ και κινηματογραφικές προβολές με ποτό και μια υπέροχη θέα της θάλασσας από την ταράτσα του ιστορικού κτηρίου.

Οι δύο πρώτες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την:

Τετάρτη 13/06/2018 | JAZZ ΤΑΡΑΤΣΑ

Plan3

Ο Μάκης Στεφανίδης (κιθάρα), ο Λάκης Τζήμκας (κοντραμπάσο) και ο Χρήστος Γερμένογλου (τύμπανα) θα παίξουν συνθέσεις τους από το άλμπουμ From Stockholm to Samothraki

Ώρα έναρξης: 21.00. Είσοδος: 7€ με ποτό (μπίρα ή κρασί).

Πέμπτη 14/6/2018 | CINE NOIR

Laura (1944)

H ταινία-θρύλος του Ότο Πρέμινγκερ, που απογείωσε την καριέρα του ίδιου και της πρωταγωνίστριάς της, Τζιν Τίρνι. Ένα νουάρ μυστήριο που σε καταπίνει και παραχωρεί τα κλειδιά της λύσης στον εγγενή παραλογισμό και την ατελή φύση του ανθρώπου.

Ώρα έναρξης: 21.30. Είσοδος: 5€ με ποτό (μπίρα ή κρασί).