Ερντογάν: “Όταν γίνει η επιστράτευση, θα πάω πρώτος”

Ερντογάν: “Όταν γίνει η επιστράτευση, θα πάω πρώτος”

Το Αφρίν θα παραδοθεί στους ιδιοκτήτες του, τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε κομματικό συνέδριο του κόμματος AKP στην πόλη Μυρσίνη.

Όπως μεταδίδει το CNN Turk, ο Ερντογάν ανέφερε στην ομιλία του: “Προελαύνουμε στο Αφρίν. Το πρωί εξουδετερώσαμε 3.197 τρομοκράτες. Ήθελαν να δημιουργήσουν έναν διάδρομο τρομοκρατικής δράσης, αλλά εμείς τους αποτρέψαμε. Δεν ξέρουν τους Τούρκους, δεν ξέρουν το τουρκικό έθνος, δεν ξέρουν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις”.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τη σύστασή του προς τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση και πάντα πρόθυμοι να ανταποκριθούν στην επιστράτευση. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε έτοιμος να καταταγεί σημειώνοντας: “Όταν γίνει η επιστράτευση, όταν σας καλέσουν στο καθήκον, τότε θα πάω μαζί σας πρώτος”.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι ομάδες των ανταρτών από την Συρία, που τις υποστηρίζουν βρίσκονται σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από τον θύλακα του Αφρίν.

“Η πολεμική επιχείρηση των Τούρκων ήταν επιτυχής για σήμερα, καθώς τέθηκαν υπό τουρκικό έλεγχο τρεις πόλεις, ενώ οι στρατιωτικές δυνάμεις της Άγκυρας ελέγχουν 221 πόλεις και χωριά, από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων με την κωδική ονομασία “Κλάδος Ελαίας,” που άρχισαν την 20η Ιανουαρίου” αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.