Ερντογάν προς Τραμπ: Να αποσύρουν οι ΗΠΑ τα στρατεύματα από τη Μάνμπιτζ της Συρίας

Ερντογάν προς Τραμπ: Να αποσύρουν οι ΗΠΑ τα στρατεύματα από τη Μάνμπιτζ της Συρίας

Οι ΗΠΑ και η Τουρκία εξέφρασαν αντιτιθέμενες απόψεις στη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας την εμβάθυνση των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών εν μέσω της τουρκικής στρατιωτικής εκστρατείας στο εσωτερικό της Συρίας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας τους, ότι τα αμερικανικά στρατεύματα πρέπει να αποσυρθούν από τη Μάνμπιτζ στη βόρεια Συρία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Χθες, πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τραμπ, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα επεκτείνει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη Συρία στην πόλη Μάνμπιτζ, μια ενέργεια που θα μπορούσε ενδεχομένως να φέρει τις τουρκικές δυνάμεις ενώπιον εκείνων των ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους μετά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον ομόλογό του της Αυστρίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισήμανε ότι η Τουρκία δεν θα επιτεθεί εναντίον συριακών κυβερνητικών δυνάμεων εκτός εάν κινηθούν εναντίον της.