Εργαζόμενοι ΕΥΑΘ: ” Στην αναβάθμιση του δικτύου τα κέρδη της εταιρείας, όχι στους μετόχους”

Εργαζόμενοι ΕΥΑΘ: ” Στην αναβάθμιση του δικτύου τα κέρδη της εταιρείας, όχι στους μετόχους”

Να διατεθούν τα κέρδη της ΕΥΑΘ στη χρήση 2017 για την αναβάθμιση των πηγών της Αραβησσού και του αγωγού μεταφοράς, αντί να διανεμηθούν στους μετόχους, ζητούν οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, μέσω του σωματείου τους.

Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι διαβεβαιώνουν πως από τεχνικής άποψης έγινε ό,τι ήταν δυνατόν για να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η βλάβη, ενώ ζητούν συγγνώμη στον βαθμό που τους αντιστοιχεί από τους Θεσσαλονικείς για την ταλαιπωρία λόγω της διακοπής της υδροδότησης, επισημαίνοντας ότι ως κάτοικοι της πόλης και οι ίδιοι έζησαν «τη λειψυδρία στο πετσί τους».

Υποστηρίζουν ωστόσο ότι η κυβέρνηση «πολύ εύκολα κάλυψε το 2013 τα χρέη των δήμων προς την ΕΥΑΘ για να πουληθεί, ενώ θα μπορούσε με τα χρήματα αυτά να φροντίσει για την απρόσκοπτη παροχή νερού στην πόλη».

Σημειώνουν εξάλλου ότι η κατασκευή της δεύτερης φάσης της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού από τον Αλιάκμονα (σ.σ. που εξασφαλίζει εναλλακτική παροχή νερού) δεν προχώρησε το 2014, παρά την αντίθετη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Υποστηρίζουν επίσης ότι «η ΕΥΑΘ απαξιώθηκε σε προσωπικό και εργολαβοποιήθηκε ώστε να γίνει πιο ελκυστική για τους αγοραστές», ενώ διεκδικούν να γίνει άμεσα νέα συμπληρωματική προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για προσλήψεις προσωπικού σε ειδικότητες που λείπουν και επαναλαμβάνουν το αίτημά τους να μην πωληθεί το 24% της εταιρείας.