Επιχείριση ΕΛ.ΑΣ.-Λιμενικού για 782 κιλά… όστρακα!

Επιχείριση ΕΛ.ΑΣ.-Λιμενικού για 782 κιλά… όστρακα!

Οι διερχόμενοι οδηγοί θα νόμιζαν ότι πρόκειται για εντοπισμό κάποιας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, ωστόσο, η αστυνομική επιχείρηση που “στήθηκε” χθες στη Χαλκιδική, είχε ως αντικείμενο …παράνομα αλιευμένες γυαλιστερές!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση στελεχών της Λιμενικής Αρχής Ν. Μουδανιών και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.” ακινητοποιήθηκε στην εθνική οδό Κασσάνδρειας – Νέων Μουδανιών, φορτηγάκι τύπου ΒΑΝ φορτωμένο με 46 σάκους γεμάτους γυαλιστερές!

Όπως διαπιστώθηκε ο 48χρονος οδηγός του οχήματος δεν κατείχε το προβλεπόμενο αποδεικτικό – παραστατικό (δελτίο καταγραφής) που έπρεπε να συνοδεύει τα όστρακα από τη συλλογή τους μέχρι την τελική διάθεση τους στο εμπόριο, ενώ παράλληλα γνωστοποιήθηκε από την αρμόδια διεύθυνση Κτηνιατρικής Π.Ε.Χ. ότι απαγορεύεται η συγκομιδή των ανωτέρων οστράκων στην περιοχή της Κασσάνδρειας.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Ν. Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα των οστράκων και κινήθηκε η διαδικασία διοικητικών κυρώσεων

halkidikinews.gr