Επισπεύδεται η αντικατάσταση κυβερνήτη στο «Αρματωλός»-Διετάχθη ΕΔΕ

Επισπεύδεται η αντικατάσταση κυβερνήτη στο «Αρματωλός»-Διετάχθη ΕΔΕ

Στην αντικατάσταση του κυβερνήτη της ελληνικής κανονιοφόρου «Αρματωλός» του Πολεμικού Ναυτικού, μετά το περιστατικό με το τουρκικό εμπορικό πλοίο τα ξημερώματα στα ανοιχτά της Λέσβου, προχώρησε το ΓΕΝ. Οπως ανέφεραν στρατιωτικές πηγές η αλλαγή κυβερνήτη επρόκειτο να υλοποιηθεί ούτως ή άλλως σε σύντομο χρονικό διάστημα, ωστόσο, μετά το σημερινό συμβάν επισπεύστηκε η αντικατάστασή του.

Ουσιαστικά, το μήνυμα που θέλει να περάσει με αυτό τον τρόπο η ηγεσία του ΓΕΝ προς όλα τα πληρώματα είναι αυτό της εγρήγορσης και της επιχειρησιακής ετοιμότητας, παρόλο που, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η ευθύνη δεν ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, το Πολεμικό Ναυτικό θα προχωρήσει σε ένορκη διοικητική εξέταση και σε ειδική πραγματογνωμοσύνη.

Υπενθυμίζεται πως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το τουρκικό εμπορικό πλοίο «KARMATE», παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα και «ακούμπησε» την κανονιοφόρο «Αρματωλός» του Π.Ν. Μετά το συμβάν, από το οποίο δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές ή τραυματίες, το τουρκικό πλοίο, παρά τις κλήσεις στον ασύρματο από την ελληνική πλευρά, συνέχισε την πορεία του και κατευθύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές.

Ανάλογο περιστατικό υπενθυμίζεται ότι έχει σημειωθεί στα μέσα Ιανουαρίου όταν τουρκική ακταιωρός μετά από επικίνδυνους ελιγμούς ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία σε μια θαλάσσια περιοχή που περιελάμβανε και τα Ιμια.