Επιμένει ο Καμμένος: Δε θα ψηφίσω τη χρήση του όρου Μακεδονία

Επιμένει ο Καμμένος: Δε θα ψηφίσω τη χρήση του όρου Μακεδονία

Συνέντευξη Τύπου στον υπουργείο Εθνικής Αμύνης παραχώρησε ο Πάνος Καμμένος επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τη χρήση του όρου «Μακεδονία» για μια ενδεχόμενη ονομασία των Σκοπίων.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Καμμένος δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το θέμα, ενώ κάλεσε την… αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα δήλωσε ο κ. Καμμένος για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος τον είχε «αδειάσει» μιλώντας για πλειοψηφία βουλευτών και όχι κομμάτων στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι ο κ. Κοτζιάς βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για το θέμα, ενώ του έπλεξε και το εγκώμιο, λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος υπουργός που πέρασε ποτέ.

«Ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενέργεια απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» ανέφερε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να πω κάτι από τη στιγμή που διαπραγματεύεται ο υπουργός Εξωτερικών και μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε Σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών». Σχολιάζοντας φήμες, είπε ότι δεν διαφωνεί με τον κ. Κοτζιά, είναι ο καλύτερος υπουργός ΥΠΕΞ που έχει περάσει ποτέ.

Ο υπουργός Άμυνας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, τονίζοντας: «Ακούω τη ΝΔ και ειδικά την κυρία Μπακογιάννη. Έχει μια εμμονή σε σχέση με το να λέει συνέχεια ότι έχουμε ψηφίσει τη θέση για συνθέτη ονομασία. Προσπαθεί να εγκλωβίσει την Ελλάδα για μια δίκη της θέση».

Επεσήμανε ότι η ΝΔ θα πρέπει να συμφωνήσει με τον Σαμάρα ο οποίος ανέτρεψε την κυβέρνηση του πατέρα της και αναρωτήθηκε «ποια θέση θα επικρατήσει στη ΝΔ;» «Να λύσει τα δικά της πρώτα. Εγώ δε ψηφίζω θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία», ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος.

Πηγή: thetoc.gr