Επιμένει ο Ζάεφ: Αλλαγές στο Σύνταγμα μόνο μετά από δημοψήφισμα

Επιμένει ο Ζάεφ: Αλλαγές στο Σύνταγμα μόνο μετά από δημοψήφισμα

Αισιόδοξος για λύση του ονοματολογικού εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, που ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως οποιαδήποτε αλλαγή στο Σύνταγμα της χώρας του είναι δυνατή μόνο μετά από δημοψήφισμα.

Σε συνέντευξή του στο RFE/RL, που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο Ζάεφ ισχυρίστηκε ότι ένα τέτοιο δημοψήφισμα μπορεί να πραγματοποιηθεί μαζί με αυτό που θα διεξαχθεί για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να δούμε» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Με δημιουργικότητα, μπορεί να βρεθεί λύση» είπε ο ίδιος.

Το RFE/RL αναφέρει, παράλληλα, ότι Ελλάδα και πΓΔΜ βρίσκονται «πιο κοντά από ποτέ» σε μια λύση του ονοματολογικού ζητήματος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η σκοπιανή πλευρά εμφανίζεται έτοιμη να δεχτεί γεωγραφικό προσδιορισμό. «Αλλά πρόκειται για μια πολιτική ερώτηση, καθώς και οι δύο χώρες πρέπει να βρουν μια κοινώς αποδεκτή λύση…» ανέφερε ο πρωθυπουργός της πΓΜΔ.

Συμπλήρωσε δε, ότι ακόμη και αν ο ίδιος καταλήξει σε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νικολά Ντιμιτρόφ και τον Νίκο Κοτζιά θα πρέπει οι θεσμοί και οι δύο λαοί να έχουν «τον τελευταίο λόγο» και να λάβουν «τις τελικές αποφάσεις».

CNN.GR