Επιμένει η Τουρκία: Κατεβάσαμε την σημαία από τον Μικρό Ανθρωποφά

Επιμένει η Τουρκία: Κατεβάσαμε την σημαία από τον Μικρό Ανθρωποφά

Επιμένουν οι Τούρκοι πως κατέβασαν την Ελληνική σημαία που υψώθηκε την Παρασκευή 14 Απριλίου στην «Νήσο Ανθρωποφά» δια στόματος του αντιπρόεδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ. 

Όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ, πριν από λίγο  ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο της τουρκικής κυβέρνησης, που ενέκρινε την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τη χώρα. Ο αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ ερωτηθείς για την σημαία και την κατάσταση στο Αιγαίο  δήλωσε: «Η Τουρκία δε θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο» για να προσθέσει: «Πήγαν και ύψωσαν τη σημαία κι εμείς την κατεβάσαμε».

Την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης , επέκρινε «κάποιους  στην Ελλάδα οι οποίοι κάνουν δηλώσεις κοιτώντας την εσωτερική πολιτική σκηνή».

Το χρονικό της νέας έντασης στο Αιγαίο

Τους ενώνουν ο Πειραιάς, η Θύρα 7 του Ολυμπιακού και ο τόπος καταγωγής τους, οι Φούρνοι. Από χθες όμως, που οι φωτογραφίες από την εξόρμησή τους στις πέντε βραχονησίδες γύρω από το σύμπλεγμα των Φούρνων τοποθετώντας ελληνικές σημαίες σε αυτές έχουν κυκλοφορήσει, τους ενώνει και το παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο που πήγε να δημιουργηθεί.

Ο Νίκος Χ., ο Σίμος Μ. και ο Μπάμπης Τ. είχαν κατέβει στο νησί για τις πασχαλινές διακοπές και φαίνεται πως έλεγαν σε όλους τι ήθελαν να κάνουν, ενώ τα κατορθώματά τους κουβεντιάζονταν έντονα μέχρι και χθες. Ξεκινώντας από τους Φούρνους βρέθηκαν αρχικά στο Πετροκάραβο, συνέχισαν στο Πρασονήσι, στο Μακρονήσι, στον Μεγάλο και τέλος τον Μικρό Ανθρωποφά. Εκεί τοποθέτησαν ελληνικές σημαίες, έβγαλαν φωτογραφίες και τις ανήρτησαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Για την τελευταία βραχονησίδα, ισχυρίζεται ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, πως την προσέγγισαν την Κυριακή Τούρκοι κομάντο και κατέβασαν τη σημαία.