
Επικριτική ανάρτηση Κικίλια για τις δηλώσεις Καμμένου στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Με επικριτική ανάρτηση για τον Πάνο Καμμένο, σχολίασε στο twitter ο τομεάρχης άμυνας της ΝΔ Β. Κικίλιας, τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
Ειδικότερα, έγραψε τα εξής: «Καμμένος: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται ΟΜΗΡΟΙ σε τουρκικές φυλακές. Τι λέει γι αυτό ο Τσίπρας; Ο Κοτζιάς; Πάλι δύο γραμμές, όπως στο Σκοπιανό; Σκέφτεται κανείς τις οικογένειες των παιδιών; Το φρόνημα του Στρατού μας; Σοβαρότης μηδέν…».
Καμμένος: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται ΟΜΗΡΟΙ σε τουρκικές φυλακές.
Τι λέει γι’ αυτό ο Τσίπρας; Ο Κοτζιάς; Πάλι δύο γραμμές, όπως στο Σκοπιανό; Σκέφτεται κανείς τις οικογένειες των παιδιών; Το φρόνημα του Στρατού μας; Σοβαρότης μηδέν…
— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) March 9, 2018
Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος μετά τη συνάντησή του με το Ρουμάνο ομόλογό του Μιχάι Φίφορ στο Βουκουρέστι, επεσήμανε μεταξύ άλλων «Εργαζόμαστε για την ειρήνη, παράλληλα, όμως, ζητάμε από όλες τις χώρες της περιοχής να επιδείξουν σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, σεβασμό στη Συμμαχία, στα υπογεγραμμένα και στα συμφωνηθέντα».
Παράλληλα, ενημέρωσε το Ρουμάνο ομόλογό του «για το περιστατικό που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου υπουργού Άμυνας, για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στις δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην πολιτική της χώρας μας για τη δημιουργία τόξου σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «το μήνυμα το οποίο θα μεταδοθεί εδώ, στη Ρουμανία, όπως επίσης στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, είναι ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εύρος προκλήσεων και απειλών που απαιτούν συνολική προσέγγιση και αντίληψη, καθώς και σταθερή πολιτική βούληση, ώστε η αντιμετώπιση να είναι αποτελεσματική. Μαζί θα δημιουργήσουμε ένα τόξο σταθερότητας, το οποίο θα ξεκινά από τη Ρουμανία, θα συνεχίζει στα Βαλκάνια με τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ελλάδα, την Κύπρο [και θα φτάνει] έως και το Ισραήλ και την Αίγυπτο, και όλες τις μετριοπαθείς χώρες της Μέσης Ανατολής, ώστε στην περιοχή μας να εδραιωθεί η ειρήνη, η στενή συνεργασία και η σταθερότητα, για το μέλλον των λαών μας», σχολίασε σχετικά.