Επεισόδιο με μαχαίρωμα στον κεντρικό σταθμό του Άμστερνταμ (βίντεο)

Επεισόδιο με μαχαίρωμα στον κεντρικό σταθμό του Άμστερνταμ (βίντεο)

Η Ολλανδική Αστυνομία ανακοίνωσε πως δυο άτομα τραυματίστηκαν αφού δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι στον κεντρικό σταθμό του Άμστερνταμ.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον δράστη και τον τραυμάτισαν.

Το κίνητρο που ώθησε τον δράστη στην πράξη του παραμένει άγνωστο. Οι αρχές της πόλης ανέφεραν πως ήδη ξεκίνησε η σχετική έρευνα.

Και οι τρεις – τα δυο θύματα και ο δράστης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Κάποια από τα τρένα που βρίσκονταν εντός κι εκτός του σταθμού ακινητοποιήθηκαν στη διάρκεια του συμβάντος και δυο πλατφόρμες έκλεισαν.

Αναφέρεται πως καθημερινά 250.000 επιβάτες χρησιμοποιούν τον Κεντρικό Σταθμό του Άμστερνταμ ενώ η Παρασκευή θεωρείται μια πολυσύχναστη μέρα με πολλαπλούς τουρίστες που φτάνουν για το κλείσιμο της εβδομάδας στην πόλη.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε σε τοπική τηλεόραση του Αμστερντα, πως ο δράστης ήταν ένας άντρας γύρω στα  30.  Ένα από τα θύματα λέγεται πως ήταν ξένος υπήκοος ο οποίος φέρει τραύματα στο κεφάλι

Ακούστηκαν ξαφνικά κραυγές και ο κόσμος άρχισε να τρέχει από το κεντρικό χολ στις πλατφόρμες. Κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε και οι ανακοινώσεις για τα δρομολόγια των τρένων συνεχίστηκαν κανονικά.

Κανείς δεν μπορεί να πει τι ακριβώς συνέβη και ποια τα κίνητρα. Έτσι οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια.

Η αστυνομία έκλεισε δυο πλατφόρμες του σιδηρόδρομου αλλά δεν διέταξα την πλήρη εκκένωση του σιδηροδρομικού σταθμού.  Ακόμη, τα τραμ που έχουν ως αφετηρία τον σταθμό δεν ξεκίνησαν.

 

 

 

Περισσότερα σε λίγο