Επεισοδιακή σύλληψη αλλοδαπού διακινητή μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Επεισοδιακή σύλληψη αλλοδαπού διακινητή μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Ένας 21χρονος αλλοδαπός  συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της διευκόλυνσης παράνομης διαμονής παράτυπων μεταναστών στη Χώρα και απείθειας.

Το περιστατικό σημειώθηκε  χθες το βράδυ (17-06-2018) στην Εγνατία Οδό (πλησίον κόμβου Σοχού),  όταν οι αστυνομικοί θέλησαν  να ελέγξουν το Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε ο 21χρονος.

Ο τελευταίος δεν συμμορφώθηκε στις σχετικές υποδείξεις, ανέπτυξε ταχύτητα και συγκρούστηκε με διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Μετά τη σύγκρουση το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός του προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως έπειτα από πεζή καταδίωξη συνελήφθη, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση κατά την ακινητοποίησή του.

Στο εσωτερικό του οχήματος, εντοπίστηκαν δεκαέξι (16) αλλοδαποί, από το Ιράκ, την Παλαιστίνη και τη Συρία, χωρίς τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου σε προγενέστερο χρόνο, έχοντας ως τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη και για την παράνομη μεταφορά τους, κατέβαλαν χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα