Επίθεση Ρουβίκωνα στη Novartis και συμπαράσταση… στους πολιτικούς που κατηγορούνται!

Επίθεση Ρουβίκωνα στη Novartis και συμπαράσταση… στους πολιτικούς που κατηγορούνται!

Επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Novartis Hellas στη Μεταμόρφωση πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα  μέσα τη νύχτα, λίγο πριν τα ξημερώματα και ενώ η προσοχή ήταν στραμμένη στις επιθέσεις από αναρχικούς στα Εξάρχεια.

Περίπου σις 5:15, τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας έσπασαν με βαριοπούλα το φυλάκιο και τζαμαρίες των γραφείων. Στη συνέχεια πέταξαν και κόκκινες μπογιές. Αμέσως μετά αποχώρησαν, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό τους. Λίγη ώρα αργότερα, σε ανάρτηση ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνα, εμφανίζεται να προειδοποιεί, ότι «με τον κλάδο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει».

Στην ίδια ανάρτηση, οι αντιεξουσιαστές εκφράζουν τη συμπαράστασή τους… στους πολιτικούς που κατηγορούνται βάσει ανώνυμων καταθέσεων για την υπόθεση Novartis: «Όσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες».