Επίθεση με χειροβομβίδα σε αστυνομικό τμήμα- Τραυματίστηκε οδηγός ταξί

Επίθεση με χειροβομβίδα σε αστυνομικό τμήμα- Τραυματίστηκε οδηγός ταξί

Μία ανάρτηση στο indymedia έκανε γνωστό πως τα ξημερώματα της Δευτέρας έγινε επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής.

Οι συντάκτες του κειμένου υποστηρίζουν ότι η επίθεση έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, που έχει συλληφθεί για το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο. Ο Γιαγτζόγλου πραγματοποιεί απεργία πείνας επειδή τον μετήγαγαν στις φυλακές Λάρισας από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπήρξε ένα περιστατικό στο οποίο τραυματίστηκε από θραύσματα ένας οδηγός ταξί. Ο οδηγός νόμιζε αρχικά ότι τραυματίστηκε από θραύσματα λάμπας, όταν πήγε όμως στο νοσοκομείο του είπαν ότι φέρει τραύματα από χειροβομβίδα.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε ένα οπωροπωλείο και σε λάμπες φωτισμού, σε απόσταση περίπου 40 μέτρων από το τμήμα.

Στον τόπο της έκρηξης βρέθηκαν θραύσματα τα οποία εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ διενεργείτε έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia αναφέρονται τα εξής:

«Η ηθική αποφασιστικότητα εκείνου που εγκαταλείπει και επιτίθεται στις δομές της εξουσίας είναι μια αντίληψη, μια στιγμή στην οποία εκείνος γεύεται την ομορφιά των συντρόφων του και την αθλιότητα της υποχρέωσης και της υποταγής. « Εξεγείρομαι, άρα υπάρχω », είναι μία φράση του Camus που ποτέ δε σταματά να με γοητεύει, με ένα τρόπο που μόνο ένας λόγος για να ζήσω θα μπορούσε.

Σε ένα κόσμο που παρουσιάζει τα ήθη ως ένα χώρο της εξουσίας και του νόμου, νομίζω πως δεν υπάρχει άλλη ηθική διάσταση από την εξέγερση, το ρίσκο, το όνειρο. Η επιβίωση στην οποία είμαστε φυλακισμένοι, είναι άδικη επειδή κακοποιεί και ασχημαίνει».

Massimo Passamani

Τα ξυμερώματα της Δευτέρας επιτεθήκαμε με μία χειροβομβίδα στο Α Τ Καισαριανής για τον απεργό πείνας- δίψας(απο κυριάκη 25/2) Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΝΟΥΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

θα ακολουθήσει προκήρυξη για την επίθεση