Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία του TV100 και FM100

Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία του TV100 και FM100

Στόχος επίθεσης κουκουλοφόρων έγινε αργά το απόγευμα της Τετάρτης το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της TV100 και του FM100 στην οδό Ν. Γερμανού 1 το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Περίπου 20 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους προξένησαν ζημιές στην είσοδο της δημοτικής τηλεόρασης και ραδιοφώνου, χτύπησαν έναν εργαζόμενο με λοστό τραυματίζοντάς, προκάλεσαν φθορές σε τρία αυτοκίνητα της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, πέταξαν μπογιές και έσπασαν υαλοπίνακες.  Οι άγνωστοι δράστες μετά την επίθεσή τους πέταξαν φέιγ βολάν και αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ σε ανακοίνωσή της καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση κουκουλοφόρων στις εγκαταστάσεις των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης TV100 και FM100. Στην ανακοίνωση της τονίζει ότι «τέτοιες επιθέσεις στρέφονται ευθέως κατά της ελευθερίας του Τύπου, ενώ η χρήση ωμής βίας από άτομα που διαλέγουν την προστασία της ανωνυμίας για να παραστήσουν τους αυτόκλητους υπερασπιστές δικαιωμάτων είναι μακριά από κάθε αντίληψη για την έννοια της δημοκρατίας. Η ΕΣΗΕΜ-Θ θα καταγγείλει τη συγκεκριμένη επίθεση στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων