Επίθεση αντιεξουσιαστών στο γραφείο της κοσμήτορος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Επίθεση αντιεξουσιαστών στο γραφείο της κοσμήτορος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Επίθεση πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στο γραφείο της Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου, κοσμήτορα της νομικής σχολής, καθώς και ευρύτερα στους χώρους της νομικής σχολής.

Η επίθεση, με κείμενα, σπρέι και τρικάκια, γνωστοποιήθηκε σήμερα έπειτα από ανακοίνωση στον ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου και έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους, Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη.

Ενδεικτικά αναφέρεται: «Την Τετάρτη 13/12 ως μία ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης με τον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα αλλά και την απεργία πείνας που πραγματοποιούνταν τότε από τα μέλη του επαναστατικού αγώνα, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με κείμενα, σπρέι και τρικάκια στο γραφείο της Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου, κοσμήτορα της νομικής σχολής, καθώς και ευρύτερα στους χώρους της νομικής σχολής. Η εν λόγω καθηγήτρια ειδικεύεται σε ζητήματα ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου και έχει εκφράσει επανειλημμένα τις απόψεις της περί των σωστών πρακτικών σωφρονισμού, στηρίζοντας και τη δράση του συζύγου της Χάρη Καστανίδη που είχε διετελέσει μεταξύ άλλων και ως υπουργός δικαιοσύνης (2009-2011)».