Εξ οικείων βέλη… κατά ηγεσίας Ν.Δ. για “πολιτικά αφυδατωμένο λόγο” και “φόβο απώλειας ελέγχου”. (AUDIO)

Εξ οικείων βέλη… κατά ηγεσίας Ν.Δ. για “πολιτικά αφυδατωμένο λόγο” και “φόβο απώλειας ελέγχου”. (AUDIO)

Σκληρή κριτική στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. και προσωπικά στον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε η διαγραφείσα και ανεξάρτητη -πλεον- βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης προ ημερών.

Μεταξύ άλλων, η κ. Παπακώστα υποστήριξε ότι η “η Ν.Δ. δυσκολεύεται να κεφαλαιοποιήσει τη φθορά της κυβέρνησης”, διότι “η ηγετική ομάδα αντί να καταθέσει πρόταση που θα εμπνεύσει, διατυπώνει ένα αφυδατωμένο πολιτικό λόγο και καταφεύγει σε επιθετική ρητορική”.

Σημείωσε μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης “θα μπορούσε να είναι καλός πρόεδρος υπό τρεις προϋποθέσεις, να σέβεται την κοινοβουλευτική του ομάδα, να συνεχίζει την παράδοση της ιδεολογίας της ΝΔ με την αναγκαία επικαιροποίηση των θέσεων και να μην συγκρούεται με όσους διατυπώνουν στο εσωτερικό της ΝΔ διαφορετικό πολιτικό λόγο στο πλαίσιο της ιδεολογίας της παράταξης, επειδή… φοβάται ότι θα απαξιωθεί ο δικός του πολιτικός λόγος.”

Και με νόημα συμπλήρωσε: “Ένας ηγέτης πρέπει να έχει μεγάλη ομπρέλα και να τους μαζεύει όλους από κάτω, όχι να μικραίνει την ομπρέλα, επειδή φοβάται πως θα χάσει τον έλεγχο μιας μεγάλης παράταξης.”

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη, με τα πιο αιχμηρά σημεία να ξεκινούν στο 3:18 και στο 10:56.