Εξιχνιάστηκε μετά από τρία χρόνια ένοπλη ληστεία στη Χαλκιδική

Εξιχνιάστηκε μετά από τρία χρόνια ένοπλη ληστεία στη Χαλκιδική

Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής που έγινε τον Αύγουστο του 2014, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο ανδρών, ηλικίας 31 και 36 ετών, οι οποίοι είναι έγκλειστοι για άλλες υποθέσεις, στα καταστήματα κράτησης των Τρικάλων και της Άμφισσας αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το μεσημέρι της 29 Αυγούστου 2014, οι φερόμενοι ως δράστες χρησιμοποιώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα, που είχαν αφαιρέσει το προηγούμενο διάστημα από περιοχή της Χαλκιδικής, πήγαν σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Στο Πευκοχώρι και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 12.800 ευρώ.

Μέρος των χρημάτων από τη ληστεία, ο 36χρονος διέθεσε για την αγορά μεταχειρισμένου οχήματος, όπου η άδεια κυκλοφορίας εκδόθηκε στο όνομα 25χρονης σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Επίσης ο 31χρονος ενεργώντας μαζί με 29χρονο συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, το βράδυ της 27ης Αυγούστου 2014 σταμάτησαν διερχόμενο αυτοκίνητο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και με την απειλή πιστολιού και χρήση σωματικής βίας εξανάγκασαν τον οδηγό του οχήματος να το εγκαταλείψει και στη συνέχεια αφαίρεσαν το όχημα και διέφυγαν.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε περιοχή της Χαλκιδικής, όπως και η δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ