Εξιχνιάσθηκαν πέντε κλοπές σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Εξιχνιάσθηκαν πέντε κλοπές σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Εξιχνιάσθηκαν πέντε ακόμη περιπτώσεις κλοπών σε αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, υπεύθυνη των οποίων είναι η συμμορία που συνέλαβε η Αστυνομία στις 27 Νοεμβρίου του 2017.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από τη σύλληψη (4) μελών συμμορίας (έγκλειστων σε Γενικά Καταστήματα Κράτησης) για περιπτώσεις κλοπών από επιβάτες αστικών λεωφορείων, προέκυψε επιπλέον ότι οι παραπάνω κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2017 προέβησαν σε (5) ακόμη περιπτώσεις κλοπών εντός αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης. Συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή των δραστών σε έτερες περιπτώσεις αδικημάτων.

Να υπενθυμιστεί πως οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έβαλαν τέλος στη δράση συμμορίας, τα μέλη της οποίας εκμεταλλευόμενα συνθήκες συνωστισμού που επικρατούσαν εντός αστικών λεωφορείων διέπρατταν κλοπές από ανυποψίαστους επιβάτες, συλλαμβάνοντας επ’ αυτοφώρω (4) μέλη της.

Πρόκειται για αλλοδαπούς άντρες ηλικίας από 61 έως 52 χρονών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Από την περαιτέρω έρευνα είχε προκύψει ότι, τον Αύγουστο του 2017, αφαίρεσαν από έτερη επιβάτιδα αστικού λεωφορείου ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα μνήμης, η οποία βρέθηκε στην κατοχή τους.

Επιπλέον, στην κατοχή των συλληφθέντων αλλά και σε έρευνες των οικιών τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (11) συσκευές κινητών τηλεφώνων και (1) φορητός υπολογιστής (τάμπλετ) και διερευνάται το νόμιμο της κατοχής τους.

Επίσης, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης για περιπτώσεις κλοπών, ενώ σε βάρος του 61χρονου εκκρεμούσαν (2) αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.