Εξασθενεί ο Ζορμπάς και πάει …Τουρκία – Που θα χτυπήσει πριν φύγει!

Εξασθενεί ο Ζορμπάς και πάει …Τουρκία – Που θα χτυπήσει πριν φύγει!

Εξασθενημένος συνεχίζει την επέλαση του ο μεσογειακός κυκλώνας Ζορμπάς, που χτες «σάρωσε» την Πελοπόννησο αφήνοντας πίσω του πλημμυρισμένους δρόμους και μεγάλες καταστροφές. Ήδη το φαινόμενο κινείται στο βόρειο Αιγαίο προς την Τουρκία.

Ήδη όπως πρόβλεψαν οι μετεωρολόγοι ο κυκλώνας εξασθένησε όταν μπήκε στη στεριά, αφού όμως προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας.

 

 

Παρότι ο μεσογειακός κυκλώνας εμφανίζεται εξασθενημένος αναμένεται να πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας ενώ τα καιρικά φαινόμενα που θα εμφανιστούν θα είναι έντονα, με βροχοπτώσεις και δυνατούς ανέμους.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη τις επόμενες ώρες θα επηρεαστεί και η Χαλκιδική, ενώ ήδη σημειώνονται ισχυρές βροχές στη Σκιάθο και σε νησιά των Κυκλάδων.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ:

Την Κυριακή (30-09-2018):
Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τις πρωινές ώρες την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και θα σταματήσουν.
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.
Β. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση αποδέκτες αργά το βράδυ.

Τη Δευτέρα (01-10-2018):
Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα επηρεάσουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.
Β. Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Με θυελλώδεις ανέμους έχει φτάσει στη χώρα μας ο κυκλώνας «Ζορμπάς» με τους πολίτες, αλλά και την πολιτική προστασία να βρίσκονται επί ποδός.