Εξαρθρώθηκε συμμορία που ρήμαζε σπίτια σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδικη

Εξαρθρώθηκε συμμορία που ρήμαζε σπίτια σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδικη

Πλούσια δράση φαίνεται ότι είχε στο ενεργητικό της συμμορία που «άνοιγε» σπίτια σε περιοχές πέριξ της Θεσσαλονίκης και στη Χαλκιδική, από τα οποία έκλεβε ό,τι έβρισκε. Η λεία της περιλαμβάνει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, όπως επίσης ρούχα και παπούτσια, αλλά κι ένα κυνηγητικό όπλο, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνάει τις 50.000 ευρώ.

Την εξάρθρωσή της εγκληματικής οργάνωσης ανακοίνωσε η Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία, ως μέλη της ταυτοποιήθηκαν πέντε Έλληνες, από τους οποίους δύο συνελήφθησαν σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων, ενώ ένας τρίτος κρατείται ήδη στις φυλακές Διαβατών. Η δικογραφία αποδίδει στη συμμορία 25 διαρρήξεις, τετελεσμένες και σε απόπειρα, σε οικίες και μία σε ΚΑΠΗ, ενώ περιγράφεται και μία περίπτωση ληστείας.

Με βάση τη δικογραφία, τα μέλη της φαίνεται ότι «χτυπούσαν» σχεδόν κάθε μέρα, καθώς οι διαρρήξεις συνέβησαν το διάστημα από τον περασμένο Δεκέμβριο έως τις 19 Ιανουαρίου του φετινού έτους. Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, οι δράστες προσέγγιζαν και απομακρύνονταν από τους «στόχους» τους, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο, στο οποίο τοποθετούσαν κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, που προηγουμένως είχαν κλέψει.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στα σπίτια κάποιων εκ των εμπλεκόμενων προσώπων σε περιοχές των Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπως επίσης σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα που χρησιμοποιείτο ως «καβάντζα» στην Ευκαρπία, δυτικά της πόλης. Εξάλλου, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ήδη κρατούμενου ατόμου, στον Λαγκαδά, έξω από τη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία οπτικο-ακουστικού συστήματος που κατέγραφε τους εξωτερικούς δημόσιους χώρους. Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν επίσης κυνηγετικά φυσίγγια, ενώ συνελήφθη η ένοικος του παραπάνω σπιτιού, σύζυγος του κρατούμενου