Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα εισαγωγής και παρασκευής αναβολικών

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα εισαγωγής και παρασκευής αναβολικών

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης, κατασκευής αλλά και εισαγωγής αναβολικών ουσιών εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί  προχώρησαν σε 11 συλλήψεις μεταξύ των οποίων – σύμφωνα με πληροφορίες- και ο πρόεδρος του ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Ομοσπονδίας Body Building.

 

 

Το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας μεταξύ των οποίων Αθήνα, Χανιά, Ηράκλειο και Γιάννενα, όπου έγιναν και οι συλλήψεις.

Έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής πάνω από 160.000 ευρώ καθώς επίσης και μεγάλες ποσότητες αναβολικών και μικροποσότητες χασίς

 

 

Βασικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται να είχε ένας ιδιοκτήτης καφετέριας στον Κορυδαλλό, ο οποίος παραλάμβανε τα αναβολικά και με τη μορφή ντελίβερι τα διοχέτευε στην αγορά. Σύμφωνα με τις Αρχές, παραλήπτες ήταν ακόμη και αθλητές.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας οι συλληφθέντες είχαν ενταθεί σε εγκληματική οργάνωση, η οποία έχοντας ως βασικά χαρακτηριστικά την ιεραρχική δομή, τους διακριτούς ρόλους και τη διαρκή δράση, ειδικευόταν στην κατ’ επάγγελμα παρασκευή, αποθήκευση, εμπορία, διακίνηση, προμήθεια και χορήγηση παράνομων και απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν και εμπορεύονταν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από αναβολικές ουσίες.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο.

Ως προς την μεθοδολογία που ακολουθούσαν, ο «αρχηγός» της οργάνωσης, είχε αναλάβει την εισαγωγή από το εξωτερικό (Κίνα, Πολωνία), έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών, ενώ στη συνέχεια σε παρασκευαστήριο που διατηρούσε σε περιοχή της Κρήτης, προέβαινε, με τη χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, στην παρασκευή παράνομων αναβολικών, στην τελική τους μορφή.

Ακολούθως, με αυτά προμήθευε τα λοιπά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την περαιτέρω διακίνηση, εμπορία και χορήγησή τους στους «τελικούς χρήστες», μεταξύ των οποίων και αθλητές, ενώ η διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων πραγματοποιούνταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

Όπως διακριβώθηκε, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, κυρίως σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, έχοντας επεκτείνει τη δράση τους και σε χώρες του εξωτερικού (Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο).

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(141.639) αναβολικά (δισκία, φιαλίδια, αμπούλες, σύριγγες),

(301) ηρεμιστικά χάπια και (40) ναρκωτικά χάπια (MDMA),

(6.520) γραμμάρια καπνού,

(6,2) γραμμάρια κάνναβης,

αεροβόλο όπλο και (2) μαχαίρια,

(13) φυσίγγια αερίου και (29) αβολίδοτα φυσίγγια,

μηχανικός εξοπλισμός παρασκευής αναβολικών σκευασμάτων,

πλήθος πρώτων υλών, κενών συσκευασιών,

(19) κινητά τηλέφωνα,

(9) ηλεκτονικοί υπολογιστές (2 σταθεροί και 7 φορητοί),

(2) tablets,

σκληρός δίσκος και (2) μέσα αποθήκευσης USB,

(155.499) ευρώ και (136) δολάρια ΗΠΑ και

πλήθος εγγράφων-ιδιόχειρων σημειώσεων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθη ημεδαπή για παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».