Εξάρθρωση τριμελούς σπείρας που λήστευε ΑΤΜ στην Ατική

Εξάρθρωση τριμελούς σπείρας που λήστευε ΑΤΜ στην Ατική

Τριμελής σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές από τραπεζικά μηχανήματα αυτόματων πληρωμών, μέσα σε κτίρια δημόσιων υπηρεσιών εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Ειδικότερα συνελήφθησαν στα Πατήσια και την Ελευσίνα, δύο 27χρονοι Γεωργιανοί και ένας 37χρονος Αλβανός.

Στο τελευταίο τους «χτύπημα» οι δράστες παραβίασαν με τροχό και διέρρηξαν αυτόματο μηχάνημα πληρωμών, το οποίο βρισκόταν εγκατεστημένο σε κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής στην Αγία Παρασκευή, αφαιρώντας χρηματικό ποσό.

 Κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς και ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την περιοχή του Ασπροπύργου, όπου οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ένας τροχός καθώς και χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει εδώ και τρεις μήνες συμμορία. Ως προς τον τρόπο δράσης τους, αρχικά κατόπτευαν τους χώρους που θα δρούσαν, ενώ νυχτερινές ώρες, παραβίαζαν με τη χρήση λοστού τις πόρτες των κτιρίων, απενεργοποιούσαν τον συναγερμό κόβοντας τα καλώδια και ακολούθως άνοιγαν με τη χρήση τροχού, τα μηχανήματα πληρωμών και αφαιρούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί δύο κλοπές, στην Αγία Παρασκευή και το Περιστέρι, καθώς και μία απόπειρα στην Αγία Παρασκευή, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.