Ενισχυμένη ξεκινάει η AGROTICA υπό τον ήχο… των τρακτέρ

Ενισχυμένη ξεκινάει η AGROTICA υπό τον ήχο… των τρακτέρ

Με συμμετοχή ρεκόρ και πλήθος εκθετών απo την Ελλάδα και το εξωτερικό, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της την 1η Φεβρουαρίου η 27η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων & Εφοδίων ”AGROTICA”, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών οι φετινές συμμετοχές είναι αυξημένες κατά 30% σε σχέση με πέρυσι,  ενώ εκφράζεται η ελπίδα να μη διαταραχτεί η λειτουργία της έκθεσης από ενδεχόμενες κινητοποιήσεις  που ετοιμάζουν οι αγρότες, εξετάζοντας ήδη σενάρια συλλαλητηρίου… με τρακτέρ.

Το σύνολο των εκθετών αγγίζει τους 1.950 από 45 χώρες, σε αντίθεση με το 2016 που έφτασαν τους 1.503. Παράλληλα, την έκθεση θα επισκεφτούν, κατόπιν προσκλήσεως, περίπου 500 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες από 20 χώρες των Βαλκανίων, της Ευρώπης, της Ασίας και της Μ. Ανατολής. Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας απηύθυνε κάλεσμα στον αγροτικό κόσμο να αγκαλιάσει την έκθεση. “Είναι η δική σας γιορτή” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι άξονες της φετινής έκθεσης είναι το μέλλον και η καινοτομία της αγροτικής παραγωγής με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και τη ρομποτική. Ταυτόχρονα με την έκθεση θα διεξαχθεί ένα πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων. Ξεχωρίζει το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της AGROTICA με συμμετοχή επιστημόνων, επιχειρηματιών και συνδιοργανωτές τη ΔΕΘ-Helexpo και τη Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ. Το θέμα του συνεδρίου είναι: “Καινοτόμες προσεγγίσεις παραγωγής και ανάπτυξης στην ελληνική γεωργία.”

Η νέα πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων, κα Δήμητρα Εμμανουηλίδου, υπογράμμισε πως φέτος η διοργάνωση συμπίπτει χρονικά με τη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για τα νέα σχέδια βελτίωσης του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, έτσι οι αγρότες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά μέσω τηςAgrotica.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 του Φεβρουαρίου και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).