“Ενδεχόμενα αδικήματα υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν παραγραφεί”, είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπ.Λάππας.

“Ενδεχόμενα αδικήματα υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν παραγραφεί”, είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπ.Λάππας.

Την παραγραφή ενδεχόμενων αδικημάτων υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάσει του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών, επικαλέστηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, στη σημερινή συζήτηση για την υπόθεση Novartis στη Βουλή, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως με την πρότασή της για προκαταρκτική, επιχειρεί “να βγει από τη σκιά των σκανδάλων που βγαίνουν κάθε μέρα εναντίον της”!

Ο κ. Λάππας, μεταξύ άλλων τόνισε: «Σήμερα μάθαμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της ευθιξίας και του φιλότιμου και δεν έχει καμία σχέση γιατί τα όσα έγιναν στην χώρα. Για τη ΝΔ για όλα ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά η πραγματικότητα εκδικείται βάναυσα το ψεύδος… Με βάση την πρόταση ξέρετε ότι τα αδικήματα που υποτίθεται ότι τέλεσε ο κ. Κουρουμπλής είναι παραγραμμένα. Είναι ναι ή όχι; Εχουν μεσολαβήσει δύο σύνοδοι, ναι ή όχι; Η πρόταση σας από νομική άποψη δεν ισχύει, τα αδικήματα έχουν παραγραφεί».

Ο κ. Λάππας πρόσθεσε πως δεν μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επικρίνει το ΣΥΡΙΖΑ για το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς όταν συνεχώς βγαίνουν σκάνδαλα για την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας: «Την ώρα που μας κατηγορεί ο αρχηγός σας, την ίδια ώρα έρχονταν τα νέα από τη Γερμανία για το δικό σας ηθικό μειονέκτημα και τις μίζες για το μετρό. Όσο και να αγωνίζεστε αυτή η χώρα έχει τεράστια ιστορική και θεσμική μνήμη όχι ημερών και χρόνων αλλά χιλιετηρίδων. Τέτοια ιστορική μνήμη δεν θα μπορέσετε ποτέ να την σβήσετε εσείς που αμφισβητείτε το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς».