‘Εμεινε από τη μια μηχανή το Aqua Blue – Ταλαιπωρία για τους 292 επιβάτες

‘Εμεινε από τη μια μηχανή το Aqua Blue – Ταλαιπωρία για τους 292 επιβάτες

Για άλλη μια φορά το πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Σποράδες- Κυκλάδες – Κρήτη απέδειξε το πόσο αναξιόπιστο και το πόσο βεβαρυμένο είναι.

Τούτη τη φορά ο λόγος ήταν αδυναμία εκκίνησης της μιας εκ των δυο μηχανών που φέρει επάνω του και πιο συγκεκριμένα της αριστερής.  Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι επιβάτες του να υποστούν μια ταλαιπωρία, να καθυστερήσουν δηλαδή σχεδόν 2,5 ώρες να αναχωρήσουν για τους προορισμούς τους.

Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που η αριστερή μηχανή δεν έπαιρνε μπρος. Κατόπιν ο αρμόδιος υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος διέταξε την απαγόρευση του απόπλου του. ‘Επειτα από κάποιο χρονικό διάστημα η μηχανή πήρε τελικά μπρος. Ήδη όμως έπρεπε να διενεργηθεί ο κατάλληλος έλεγχος για λόγους ασφαλείας των 292 επιβατών που είχαν αποφασίσει να ταξιδέψουν με το συγκεκριμένο πλοίο. Αναφέρεται ακόμη σύμφωνα με το Λιμενικό πως στο Aqua Blue υπήρχαν και 42 Ι.Χ., 7 φορτηγά και 14 δίκυκλα.

Πάντως, πέραν του τεχνικού προβλήματος ζήτημα προκλήθηκε και από την αδυναμία των υπευθύνων του πλοίου να ενημερώσουν τους επιβάτες για το τι ακριβώς συνέβαινε με την καθυστέρηση που σημειώθηκε κι όπως αποδείχθηκε δεν ήταν λίγη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Report Plus το πλοίο τελικά έλαβε το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας γύρω στις 19.30, έπειτα από δυόμισι ώρες δηλαδή.

Πάντως δεν είναι η πρώτη που το εν λόγω πλοίο προκάλεσε προβλήματα στο επιβατηγό κοινό ή απασχόλησε τον κόσμο για την επιλογή του. Πιο συγκεκριμένα υπήρχαν ήδη δημοσιεύματα του Report Plus που αμφισβητούσαν τις ικανότητες του εν λόγω πλοίου να μεταφέρει γρήγορα και με σχετικά καλή τιμή τους επιβάτες του στον προορισμό τους.  Από την άλλη όμως το πλοίο που κλείνει τα 48 του χρόνια ήταν “συνεπές” στον τρόπο με τον οποίο ξάφνιαζε αρνητικά τους επιβάτες του. Στις 5 Αυγούστου το Aqua Blue προσέκρουσε στο λιμάνι της Σκιάθου. Εκεί και λόγω της πρόσκρουσης, το πλοίο υπέστη μικρό ρήγμα σε στεγανό τμήμα του στην πρύμνη δεξιά, ενώ απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαίωσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Το Aqua Blue που επέστρεφε Θεσσαλονίκη μετέφερε 170 επιβάτες που επέστρεψαν όλοι καλά στην υγεία τους. Το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Aqua Blue» (ΝΠ 12393), της SeaJets», εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Θήρα-Νάξο-Πάρο-Μύκονο-Τήνο-Σύρο-Άνδρο-Σκιάθος-Θεσσαλονίκη.