ΕΛ.ΑΣ. με Σύρους, Πακιστανούς και Αφγανούς αστυνομικούς, προαναγγέλλει ο Τόσκας.

ΕΛ.ΑΣ. με Σύρους, Πακιστανούς και Αφγανούς αστυνομικούς, προαναγγέλλει ο Τόσκας.

Την ένταξη αλλοδαπών στην Ελληνική Αστυνομία, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα συνεννόησης με τις πληθυσμιακές ομάδες προσφύγων και οικονομικών μεταναστών που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

“Είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε κι εμείς τέτοιες προσεγγίσεις προκειμένου να τηρηθεί με τον καλύτερο τρόπο η τάξη” δήλωσε από το Λονδίνο, επικαλούμενος -σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ- το παράδειγμα της Σκότλαντ Γιαρντ. “Είναι αστείο ένας αστυνομικός που δεν ξέρει τη γλώσσα μιας ομάδας μεταναστών ή μιας μειονότητας να μπορεί να την προσεγγίσει”, πρόσθεσε. “Θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να μην έχουμε αγκυλώσεις με βάση το τι πιστεύαμε πριν από πενήντα χρόνια.”

Ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι θα γίνουν σύντομα όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις χρειάζονται. “Έχουμε ήδη ομογενείς από την Αλβανία. Με τον ίδιο τρόπο θα πάρουμε άτομα άλλης εθνικής προέλευσης.”

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., σχολιάζοντας την είδηση, ανέφεραν στο Reportplus επιφυλάξεις για τη σκοπιμότητα της κυβέρνησης πίσω από μια τέτοια προαναγγελία.

“Σίγουρα έχει μια λογική, η πρόσληψη κάποιων αστυνομικών άλλης εθνικότητας, περιορισμένου αριθμού, που θα συμμετέχουν σε ομάδες αστυνόμευσης περιοχών όπου κατοικούν πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες”, ανέφεραν. “Αυτό που μας ανησυχεί, είναι το ενδεχόμενο να εξελιχθεί αυτή η κίνηση σε μια ιδεοληπτικής προέλευσης κοινωνική πολιτική ένταξης αλλοδαπών στο Δημόσιο από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει το πράγμα…”