Ελικόπτερο με αλλοδαπούς κατασκόπευε την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας

Ελικόπτερο με αλλοδαπούς κατασκόπευε την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πεντάγωνο μετά τη σύλληψη δύο ξένων υπηκόων οι οποίοι φωτογράφιζαν και κινηματογραφούσαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ξένοι υπήκοοι που κατασκόπευαν την ελληνική στρατιωτική βάση, πετώντας μάλιστα με απροκάλυπτο τρόπο πάνω από την Πτέρυγα, επέβαιναν σε ένα ελικόπτερο το οποίο όπως αποδείχτηκε ήταν εφοδιασμένο με κάμερες και συσκευές κινηματογράφησης.

Οι αξιωματικοί της Πτέρυγας που επόπτευαν την ασφάλεια της Πτέρυγας, το περασμένο Σάββατο, είδαν το ελικόπτερο να πετά πάνω από τη βάση χωρίς να έχει άδεια. Αμέσως ζητήθηκε η  συνδρομή της Πολιτικής Αεροπορίας, για να εξακριβωθούν τα στοιχεία του ελικοπτέρου καθώς και το αν είχε υποβάλλει σχέδιο πτήσης, όπως επίσης και ποιές περιοχές περιελάμβανε το σχέδιο αυτό.

Διαπιστώθηκε ότι οι δύο ξένοι είχαν υποβάλλει σχέδιο πτήσης για το Λουτράκι και αμέσως κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες κύκλωσαν το αεροδρόμιο των Μεγάρων όπου προσγειώθηκε το ελικόπτερο. Συνέλαβαν τους δύο επιβαίνοντες με την διαδικασία του αυτοφώρου και μόλις εξέτασαν το ελικόπτερο διαπίστωσαν πως ήταν εφοδιασμένο με σύνεργα κινηματογράφησης.

Μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες, μισθωτής του ελικοπτέρου εμφανιζόταν ένας Αλβανός υπήκοος. Το ελικόπτερο βρίσκεται καθηλωμένο στα Μέγαρα ενώ αρμόδιοι αξιωματικοί ασφαλείας εξετάζουν το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες που είχαν οι δύο επιβαίνοντες.
tanea