Ελεύθεροι οι Μητρετώδης και Κούκλατζης μέχρι τη δίκη τους

Ελεύθεροι οι Μητρετώδης και Κούκλατζης μέχρι τη δίκη τους

Τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εν αναμονή της δίκης τους, μετέδωσε πριν λίγο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για κατ’οίκον περιορισμό ή άλλους περιορισμούς, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο στρατιωτικοί θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα έως την εκδίκαση της υπόθεσης. Από τη στιγμή, που δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες ανακοινώσεις, δεν είναι σαφές ποια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα εισαγγελικές πηγές, μετέδιδαν ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινή τουλάχιστον δύο ετών.

Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνελήφθησαν στις 3 Μαρτίου με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή και σύμφωνα με τους Τούρκους η θέση τους  βαρύνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι είναι στρατιωτικοί και όφειλαν να έχουν την ελάχιστη γνώση προσανατολισμού.
Επισήμως πάντως δεν έχει ασκηθεί καμία κατηγορία από την τουρκική Δικαιοσύνη.

Αναφέρεται πάντως πως όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η είδηση της απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων είναι η πρώτη είδηση σε όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Επίσης πως δεν μπορεί να αποκλειστεί η απόφαση αυτή της τουρκικής Δικαιοσύνης να αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τις ΗΠΑ. Επίσης πως γίνεται στο πλαίσιο των δηλώσεων των Τούρκων αξιωματούχων που έλεγαν πως η τουρκική Δικαιοσύνη λειτουργεί αλλά πως πρέπει να γίνεται αυτό με τους δικούς της ρυθμούς.