
Ελεύθεροι οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στον Έβρο
Ελεύθεροι αφέθηκαν, με απόφαση του Μονομελές Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας, οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής, στον Έβρο για παραβίαση απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης.
Σύμφωνα με το evros-news.gr, το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στο αυτόφωρο όπου και δικάστηκαν.
Υποστήριξαν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ότι ετοίμαζαν ένα ντοκιμαντέρ για το κανάλι που εργάζονταν, το ARD, με θέμα τις διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες επιστρέφοντας από την Γερμανία μέσω Ελλάδας και ποταμού Έβρου στις πατρίδες τους.
Ισχυρίστηκαν ότι δεν είδαν την πρώτη απαγορευτική σήμανση και μόλις αντιλήφθηκαν την δεύτερη αποφάσισαν να αποχωρήσουν, αλλά στο μεταξύ συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.
Ακόμα, μέσω διερμηνέα που ορίστηκε αλλά και του δικηγόρου τους Δημήτρη Καδόγλου, τον οποίο προσέλαβε η γερμανική πρεσβεία της Αθήνας, τόνισαν ότι δεν είχαν κανέναν δόλο, κατά λάθος βρέθηκαν στην απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και το δικαστήριο πείστηκε για τους ισχυρισμούς τους αθωώνοντας τους. cnn
Φώτο αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ