“Εκτός Μουντιάλ” η Γερμανία – Δείτε τι γράφτηκε στα social media

“Εκτός Μουντιάλ” η Γερμανία – Δείτε τι γράφτηκε στα social media

Σοκ και δέος προκαλεί ήδη στο facebook η είδηση του αποκλεισμού της Γερμανίας, της πρωταθλήτριας του Μουντιάλ της Βραζιλίας, της ομάδας που δεν έχει αποκλειστεί από το στάδιο των Ομίλων Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη δεκαετία του ’50, της ομάδας με το γνωστό ρητό του Γκάρι Λίνεκερ ο οποίος είπε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που 22 παίκτες κυνηγούν την μπάλα και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί…

Σοκ και δέος διότι όχι μόνον αποκλείστηκε αλλά και τερμάτισε τέταρτη στον όμιλό της. Γνώρισε την ήττα από την αδιάφορη Νότια Κορέα ενώ στον άλλο αγώνα του Ομίλου η Σουηδία κέρδιζε άνετα το Μεξικό οι οποίοι από την κόλαση του αποκλεισμού έφτασαν στον παράδεισο από την απροσδόκητη ήττα των Γερμανών.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλοι είχαν κάτι να γράψουν. Πως καιρός ήταν να διαψευσθεί η ρήση του Λίνεκερ. Έλεγαν «Αντίο» στα γερμανικά μαζί με παρένθεση που έλεγε  (Ουστ τσιφούτηδες)… , φωτογραφίες που ήθελαν τη Γερμανίδα καγκελάριο να κλαίει…, «ήταν δίκαιο έγινε πράξη…», άλλοι σύγκριναν τον φθινοπωρινό καιρό που έχει η Ελλάδα με την ήττα της Γερμανίας λέγοντας πως όλα συμβαίνουν ανάποδα, άλλοι εξέφρασαν τον… πατριωτισμό τους έπειτα από τα «βασανιστικά χρόνια» της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Όλοι – σχετικοί ή μη με το ποδόσφαιρο- είχαν κάτι να πουν.

Πάντως το σοκ και το δέος δεν το περιέγραψαν μόνο στο facebook. Οι μεγάλες εφημερίδες του κόσμου όλες είχαν αντίστοιχους τίτλους όπως: Καταστροφή, έπεσε στην παγίδα, κατακλυσμός στη Ρωσία, η Γερμανία γυρίζει σπίτι της καθώς κόντρα σε κάθε προγνωστικό αποκλείστηκε από μια πολύ καλή και ψυχωμένη Νότια Κορέα. Τίτλοι που έκρυβαν ένα… χαιρέκακο σχόλιο καθώς όλες ή σχεδόν όλες οι μεγάλες ή μικρές δυνάμεις του ποδοσφαίρου έχουν να θυμούνται έναν αγώνα εναντίον της Γερμανίας στον οποίο ενώ τα έδωσαν όλα ηττήθηκαν κυρίως από το πείσμα και τη μεθοδικότητα των Γερμανών.

Τούτη τη φορά δεν έγινε έτσι. Επίσης είναι σημαντικό ωστόσο να τονιστεί πως αρκετοί εστίασαν στο γεγονός πως για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Μουντιάλ η παγκόσμια πρωταθλήτρια πέφτει άδοξα στη φάση των ομίλων. Ήταν η ίδια η Ισπανία στη Βραζιλία το 2014, η Ιταλία στη Νότια Αφρική το 2010. Αλλά θα πρέπει να αναφερθεί πως και η Γαλλία το 2002 στην Κορέα είχε  φύγει από τη φάση των ομίλων ως πρωταθλήτρια κόσμου.

Πάντως και ως κατακλείδα και για να αποδοθούν και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι από την αντίδραση του κόσμου μάλλον επιβεβαιώνεται και το ότι από την αξία του ηττημένου παίρνει αξία ο νικητής…