Εκτός λειτουργίας το Instagram για εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο

Εκτός λειτουργίας το Instagram για εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο

Προβλήματα με τη χρήση του Instagram αντιμετωπίζουν εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής σε όλο τον κόσμο.

Οι χρήστες αναφέρουν ότι δεν μπορούν να δουν τις εικόνες τους ή τα προφίλ όσων ακολουθούν ενώ ένα μήνυμα εμφανίζεται επί της οθόνης κι ενημερώνει ότι «η ροή δεν μπορεί να ανανεωθεί».

Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει και η ιστοσελίδα του κοινωνικού δικτύου, η οποία εμφανίζει στους επισκέπτες της το μήνυμα «5xxx Server Error».

Το πρόβλημα έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, λίγο αφότου οι δύο ιδρυτές της εταιρείας αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την εταιρεία μετά από έντονες διαφωνίες με την μητρική Facebook για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο ζήτημα.

Πέρα από την αποχώρησή τους όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινωνικό δίκτυο έπεσε λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της μητρικής εταιρείας Facebook ότι χάκερς έχουν παραβιάσει περί τα 50 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών.

Πολλοί μάλιστα δεν αποκλείουν οι λογαριασμοί των χρηστών του Instagram να έχουν εξίσου πληγεί από το χακάρισμα, αν οι χρήστες είχαν επιλέξει να δημιουργήσουν λογαριασμό και να συνδεθούν στο Instagram μέσω Facebook

Ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που εκτιμούν για την ώρα ότι η σημερινή διακοπή σχετίζεται με την παραβίαση και αναφέρουν ότι πρόκειται για «τεχνικό σφάλμα».

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση μέχρι στιγμής για να ενημερώσει τους πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες που χρησιμοποιούν το Instagram κάθε μήνα.