Εκδήλωση για το προσφυγικό στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης: «Από την Ένταξη στην Αποδοχή»

Εκδήλωση για το προσφυγικό στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης: «Από την Ένταξη στην Αποδοχή»

Εκδήλωση με θέμα: “Προσφυγικό¨από την Ένταξη στην Αποδοχή”, διοργανώνεται από το Europe Direct Thessalonikis – ΚΕΔΗΘ και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν η κα Paschalidou Maria – Πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ – Kedith – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης και η κα Σοφία Ασλανίδου – Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θα προβληθεί η ταινία: “District Zero”, μια συμπαραγωγή της European Commission και της Oxfam.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στο μεγαλύτερο camp προσφύγων στο Ζαατάρι της Ιορδανίας. Πραγματεύεται την ανάγκη που έχουν οι άνθρωποι να κρατήσουν ζωντανές τις αναμνήσεις τους μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο! Αναδεικνύει επίσης την ανασφάλεια και τα ερωτήματα που προκύπτουν στους ανθρώπους που διαβιούν στο camp: «Ποιοι είμαστε;», «Γιατί βρισκόμαστε εδώ;», «Που γεννηθήκαμε;», «Που θα πεθάνουμε;»

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η παρουσίαση των προγραμμάτων ένταξης του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Θεσσαλονίκης, των Μ.Κ.Ο: SolidarityNow Omnes Praxis Greece και θα ακολουθήσει διάλογος με τους συμμετέχοντες πολίτες.

Παράλληλα, ξεκινάει μία ακόμα δράση με τίτλο: “Δίνω ζωή με το παλιό μου ποδήλατο!”

Το χαλασμένο, παλιό και πεταμένο στην αποθήκη παλιό μας ποδήλατο μπορεί να πάρει ζωή!

Info:

Προσφυγικό: από την Ένταξη στην Αποδοχή

Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 4 Ιουλίου

Ώρα: 18.30