Εκδήλωση για την ενωμένη Ευρώπη στην Καλαμαριά

Εκδήλωση για την ενωμένη Ευρώπη στην Καλαμαριά

Τα ατομικά μέλη του Ευρωπαϊκού κόμματος της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (Alliance of Liberals and Democrats for Europe-Individual Members Greece, ALDE IMs Greece) , διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα : «Ενωμένη Ευρώπη: Οι προκλήσεις, τα προβλήματα και οι προοπτικές για την Ελλάδα», την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, (Καραμαούνα 1- πλατεία Σκρα).

Η πανευρωπαϊκή οργάνωση των ALDE IMs απευθύνεται σε άτομα, όχι σε κόμματα, και επικεντρώνεται πρωτίστως στις Ευρωπαϊκές και όχι στις εθνικές εκλογές. Ο σκοπός της είναι να συμβάλλει στην ανοικοδόμηση του φιλελευθερισμού από κάτω προς τα πάνω (bottom-up). Ο στόχος επίτευξης του σκοπού αυτού είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας επικοινωνίας μεταξύ φορέων και ατόμων που ενδιαφέρονται για την ελευθερία, την ανοιχτή κοινωνία, την μεταρρύθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την ισονομία στην Ελλάδα και στην Ε.Ε., ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας. Με τον τρόπο αυτό, οι ιδέες και οι προτάσεις μας θα διοχετεύονται πιο αποτελεσματικά -μέσω του ALDE Party – στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ε.Ε. συνολικά.

Να σημειωθεί ότι στο ΑLDE Party συμμετέχουν 60 ευρωπαϊκά κόμματα και μέλη του είναι οκτώ εν ενεργεία πρωθυπουργοί και 5 μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην εκδήλωση που θα συντονίσει ο Δημήτρης Μήτρου, Συντονιστής των ALDE IMs B. Eλλάδας , θα συμμετάσχουν ως ομιλητές οι:

Αθανασία Μήτρου, Μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , που θα μιλήσει για τo «Eυρωπαϊκό κεκτημένο», ως συνδετικό ιστό του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και ουσιαστικό πυλώνα στην πορεία για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Νικόλαος Ταχιάος , Αναπληρωτής Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας , που θα αναπτύξει πως πρέπει να διαμορφωθεί η λειτουργία των πολιτικών κομμάτων ώστε να συμβάλλουν στην πορεία για την εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής ενοποίησης

Κωνσταντίνος Ζέρβας , Πολιτικός Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου Δήμου Θεσσαλονίκης, που θα αναφερθεί στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όχι ως εκτελεστικό όργανο της κεντρικής διοίκησης αλλά ως Τοπική Διακυβέρνηση με πλήθος εκτελεστικών δραστηριοτήτων του κράτους, με τις κεντρικές κρατικές υπηρεσίες να έχουν έναν επιτελικό σχεδιασμό και έλεγχο, όπως στο μοντέλο της Ε.Ε.

Βασίλης Πανίδης, ΜΒΑ, Επιθεωρητής Ανάπτυξης Δικτύου ΙONIOS BROKERS, Πρόεδρος ΠΟ Θεσ/νίκης της “Δημιουργία, ξανά!”, που θα μιλήσει για το δημογραφικό πρόβλημα στην ΕΕ και τις επιπτώσεις του στο Ασφαλιστικό, κάνοντας ειδική μνεία για τα δεδομένα του εκρηκτικού προβλήματος στον Ελληνικό χώρο.

Ανδρέας Στοϊμενίδης, Μέλος Διοίκησης ΓΣΕΕ. Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, που θα αναλύσει θέματα εργατικής νομοθεσίας στην Ευρώπη, προσεγγίζοντας παράλληλα τις δυνατότητες εναρμόνισης της Ελληνικής νομοθεσίας με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, στην περίοδο της οικονομικής κρίσης

Γιώργος Μπόντζιος Co-founder και CEO της εταιρείας Fieldscale , που θα κάνει μια ενημέρωση για τις Επιχειρηματικές ευκαιρίες σε τομείς “βαθιάς τεχνολογίας” (deep technology) σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση

Ιωάννης Δαρδαμανέλης, Πολιτικός Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς, που θα αναφερθεί στα προβλήματα του σχεδιασμού και της εφαρμογής των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, θίγοντας το πρόσφατο αρνητικό παράδειγμα του «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον 2».

Θα ακολουθήσει συζήτηση και απάντηση ερωτήσεων του κοινού, από τους ομιλητές.