Εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο γραφείο της Αχτσιόγλου

Εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο γραφείο της Αχτσιόγλου

Μέλη του ΠΑΜΕ που αντιδρούν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηαη πραγματοποίησαν έφοδο στο υπουργείο Εργασίας το απόγευμα.
Οι διαδηλωτές, αφού ζήτησαν να συναντηθούν με την Υπ. Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, παραβίασαν τα ρολά της εισόδου και εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο του υπουργείου. Εκεί προκάλεσαν ζημιές και άλλαξαν την επιγραφή πάνω από την είσοδο.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στην ταράτσα του υπουργείου, όπου κρέμασαν ένα μεγάλο πανό, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με το δικαίωμα στην απεργία.
Λίγη ώρα μετά οι διαδηλωτές κατάφεραν να εισέλθουν στο γραφείο της υπουργού Αχτσιόγλου.
«Δεν συζητάτε, δεν ήρθατε για να συζητήσετε» ήταν η μοναδική φράση που κατάφερε να ψελλίσει η υπουργός Εργασίας στα διαμαρτυρόμενα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Τασιούλας, ο Γιώργος Πέρρος, ο Ηλίας Σιώρας και ο Δήμος Κουμπούρης, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα»

«Δεν είδατε τι έγινε μέσα; Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση» είπε η υπουργός Εργασίας στους δημοσιογράφους που την κάλεσαν να σχολιάσει. Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης με τους διαμαρτυρόμενους του ΚΚΕ η κυρία Αχτσιόγλου αρχικώς παρακολουθούσε σαν αποσβολωμένη. Κάποια στιγμή άρχισε να χειρονομεί και τελικώς, όταν τα στελέχη του ΠΑΜΕ της φώναζαν «πάρτο πίσω» απαιτώντας να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο η υπουργός Εργασίας τους απάντησε: «Όχι, δεν το παίρνω πίσω»!
Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια ενάντια στις αλλαγές στον τρόπο κήρυξης της απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά και στο πολυνομοσχέδιο γενικότερα.
Ήδη το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν κινητοποιήσεις για την ημέρα ψήφισης των επίμαχων διατάξεων.
Για τις απεργίες, η διάταξη του πολυνομοσχεδίου προβλέπει την αύξηση της απαιτούμενης απαρτίας κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης απεργίας. Ειδικότερα, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του «καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση.
Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα τους δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Το ΠΑΜΕ καλεί επίσης συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής».
EURONEWS-PROTOTHEMA-ZOUGLA