Εθνικό Πένθος: 74 οι νεκροί – Πάνω από 100 οι αγνοούμενοι

Εθνικό Πένθος: 74 οι νεκροί – Πάνω από 100 οι αγνοούμενοι

Εθνική τραγωδία και εθνικό πένθος με τον αριθμό των νεκρών από τη μεγάλη πυρκαγιά της Αττικής να ανεβαίνει συνεχώς. Ήδη οι επίσημα επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 74 ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός τους θα φτάσει η θα ξεπεράσει τους 100, αφού μέχρι στιγμής υπάρχουν περισσότεροι από  100 αγνοούμενοι.

 

 

Μάλιστα ο δήμαρχος Ραφήνας μιλάει ανοικτά γι΄ αυτό το απευκταίο ενδεχόμενο  καθώς θεωρεί ότι ο αριθμός αυτός για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους όχι μόνο δεν είναι ο τελικός αλλά είναι σχετικά χαμηλός! Ο κ. Μπουρνούς προχώρησε σε αυτήν την εκτίμηση σημειώνοντας ότι οι πυροσβέστες και διασώστες δεν έχουν ακόμη ερευνήσει πολλά καμένα σπίτια και ξενοδοχεία.

Να σημειωθεί ότι τους φόβους έρχονται να επιβεβαιώσουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για αρκετούς αγνοούμενους.

 

 

Επίσημα η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική είναι 74 άνθρωποι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής ο συνολικός αριθμός τραυματιών είναι 187 -164 ενήλικες και 23 παιδιά.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι 12 παιδιά πήραν εξιτήριο ενώ άλλα 11 παραμένουν στο Παίδων. Σε Ευαγγελισμό, ΚΑΤ, Σισμανόγλειο, Θριάσειο και Αττικό νοσηλεύονται 71 ενήλικες -11 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος ενώ δεσμεύτηκε ότι κανένας πολίτης δεν θα βρεθεί χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας.

 

 

Όπως επεσήμανε  η  εκπρόσωπος της ΠΥ,  οι έρευνες  για  τον εντοπισμό των αγνοουμένων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από ομάδες πεζών περιπολιών, αποτελούμενων από 130 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος στις περιοχές, Νέου Βουτζά, στο Μάτι και τη Ραφήνα.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι συνεχίζεται το δύσκολο έργο της καταγραφής των αγνοουμένων, τονίζοντας ότι για να οριστικοποιηθεί οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν με το 199, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.  «Το Πυροσβεστικό Σώμα εκφράζει τη θλίψη για τη απώλεια των συνανθρώπων μας και την αμέριστη συμπαράστασή τους στους πληγέντες», κατέληξε η εκπρόσωπος.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει εξελίξεις όσον αφορά στο ζήτημα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Άγνωστος παραμένει τόσο ο χρόνος μεταφοράς τους στο νοσοκομείο όσο και ο χρόνος κατά τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η νεκροτομή και η αναγνώρισή τους.