Εθνική τραγωδία: 77 οι νεκροί – Προβληματίζει ο αριθμός των αγνοούμενων

Εθνική τραγωδία: 77 οι νεκροί – Προβληματίζει ο αριθμός των αγνοούμενων

Περισσότερες από 24 ώρες μετά την εθνική τραγωδία της Αττικής οι νεκροί έχουν φτάσει τους 77 ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων, που στην πραγματικότητα είναι ανεξακρίβωτος και υπολογίζεται σε περισσότερους από 100 ανθρώπους, προβληματίζει τις αρχές, καθώς, δεν υπάρχουν σημάδια ζωής.

 

 

Ένας εθνικός όλεθρος που δεν χωράει ο ανθρώπινος νους.

Ήδη τα ξένα και ευρωπαϊκά ΜΜΕ κάνουν λόγο για περισσότερους από 100 νεκρούς.

Στην οδό Δημοκρατίας στο Μάτι, οι άνδρες των ΕΜΑΚ ανακάλυψαν άλλες δύο σορούς, ενώ στο κόκκινο λιμανάκι βρέθηκε άλλη μία σορός, με συνέπεια ο αριθμός των νεκρών να ανέβει στους 77.

 

 

Παράλληλα, 164 ενήλικες τραυματίσθηκαν και αναζήτησαν βοήθεια στα νοσοκομεία. Από αυτούς 71 παραμένουν στα νοσοκομεία 71. Από τη φονική πυρκαγιά τραυματίσθηκαν επίσης 23 παιδιά, εκ των οποίων τα 12 πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Παίδων.

 

 

Η εκπρόσωπος της ΠΥ, επεσήμανε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από ομάδες πεζών περιπολιών, αποτελούμενων από 130 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος στις περιοχές, Νέου Βουτζά, στο Μάτι και τη Ραφήνα.

 

 

Μετά από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την ανακούφιση των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής.

• Εγκρίθηκε πίστωση ύψους 20.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομίας σε ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των δήμων που έχουν πληγεί αλλά και των πολιτών τους.
• Αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία ειδικού λογαριασμού από το υπουργείο Οικονομικών στον οποίον θα συμμετέχει το Δημόσιο και Ιδιώτες, καθώς υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον έμπρακτης αλληλεγγύης, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό.
• Από τον λογαριασμό αυτόν θα χρηματοδοτηθούν τα έργα επισκευής και αποκατάστασης των υλικών ζημιών. Η ακριβής συμμετοχή του Δημοσίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες μετά την συνολική αξιολόγηση της κατάστασης.
• Επίσης, αποφασίστηκε η ενίσχυση των 19 μικτών περιπολιών αστυνομίας, πυροσβεστικής και στρατού, για την αποτελεσματική αστυνόμευση των πληγεισών περιοχών.