Εγκαταστάθηκε ο πρώτος σταθμός φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εγκαταστάθηκε ο πρώτος σταθμός φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εισέρχεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την εγκατάσταση του  πρώτου κοινόχρηστου σταθμού φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη , σε συνεργασία  με την εταιρεία παροχής λύσεων βιώσιμης ανάπτυξης και ενεργειακής διαχείρισης ENGIE.

Η Περιφέρεια έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ζητήματα Βιώσιμης Αστικής Μετακίνησης, όπως φάνηκε και  από την επιτυχή ολοκλήρωση της φετινής εκδήλωσης για την ηλεκτροκίνηση, με τίτλο «Voltάρω 2018», που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

Ο σταθμός, που έχει τοποθετηθεί μπροστά από το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην περιοχή του λιμανιού (26ης Οκτωβρίου 64, Θεσσαλονίκη), έχει τη δυνατότητα φόρτισης δύο (2) ηλεκτρικών αυτοκινήτων ταυτόχρονα, με μάξιμουμ παροχή ηλεκτρικού φορτίου τις 22 kW για κάθε πρίζα και η χρήση του είναι δωρεάν. Ο συγκεκριμένος σταθμός φόρτισης, με υποστήριξη σε συνεχή βάση από ειδική εξελιγμένη software πλατφόρμα, είναι από τους πλέον σύγχρονους, μοντέλο της παγκοσμίου φήμης εταιρείας EV-Box, η οποία βραβεύτηκε μαζί με άλλες 9 καινοτόμες επιχειρήσεις για τις πρωτοποριακές λύσεις της στο χώρο της καθαρής ενέργειας. Ο σταθμός φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελεί ευγενική χορηγία «Η υιοθέτηση πρακτικών που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη, να κάνουν την καθημερινότητά μας πιο άνετη και να ενισχύσουν την προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι ουτοπία. Παρακολουθούμε στενά τη διεθνή εμπειρία και με γοργά βήματα προχωρούμε σε λύσεις που μπορούν να δώσουν αξιόπιστες απαντήσεις στα θέματα ενέργειας και μετακίνησης που απασχολούν την Κεντρική Μακεδονία.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονία, Απόστολος Τζιτζικώστας, ευχαρίστησε την εταιρεία ENGIE που χορήγησε δωρεάν τον σταθμό, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, προανήγγειλε τη λειτουργία και άλλων σταθμών φόρτισης.